Maraton de spectacole la Teatrul de păpuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artiştii de la  „Luceafărul“ vor serba şase decenii de activitate prin montarea spectacolelor care au dus în acest timp faima păpuşarilor ieşeni peste hotare. Copiii şi adolescenţii sunt invitaţi de marţi până duminică să urmărească nouă piese de teatru şi păpuşi.

„Pentru a marca evenimentul am pregătit pentru cei mici «Săptămâna spectacolelor de cursă lungă». Este vorba despre nouă piese de teatru care s-au bucurat de foarte mare succes. Seria longevivelor va fi deschisă marţi, 16 februarie, de la ora 10.00 cu «Frumoasa din pădurea adormită», după Charles Perrault“, a afirmat Oltiţa Cântec, director artistic la Teatrul „Luceafărul“.


Piesele sunt programate în fiecare zi până la sfârşitul săptămânii, la orele 9.45 şi 11.00. Prichindeii pot revedea marţi „Frumoasa din pădurea adormită“ şi „Alba ca zăpada“, spectacole care au fost puse până acum în scenă de mii de ori. Păpuşarii de la „Luceafărul“ vor interpreta miercuri „De ziua lui Pinocchio“ şi „Amintiri din copilărie“, pentru ca joi să reia „Punguţa cu doi bani“ şi „Prâslea cel voinic“.

„«Punguţa cu doi bani» se joacă de 22 de ani în aceeaşi formulă scenică şi însumează circa 3.500 de reprezentaţii, atât la sediu, cât şi în străinătate în Statele Unite ale Americii, Italia, Republica Cehă şi Turcia“, a adăugat Oltiţa Cântec. Vineri, cei mici sunt invitaţi la „Palatul de gheaţă“ şi „Pinţesa Turandot“, iar duminică sunt programate piesele „Peştişorul de aur“ şi „Croitoraşul cel viteaz“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite