Mămicile au protestat în faţa Prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 20 de mămici însoţite de copii au protestat astăzi de la ora 11.00 în faţa Prefecturii. Acestea au cerut menţinerea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimul an.

„Nene Băse nu-i măsură anticriză să mă faci să mor de foame!", „S.O.S. Alăptarea" sau „Înger, Îngeraşul meu apără-mă de Guvernul României" sunt doar câteva dintre mesajele de pe pancartele cu care s-au înarmat mămicile pentru protest. Ramona, Elena şi Carmen sunt trei dintre mămicile aflate la protest care condamnă măsura propusă de guvernanţi de a reduce cu 15% indemnizaţia pentru creşterea copilului.

„Este hoţie pe faţă. Simţi cum îţi bagă mâna în buzunar şi îţi ia banii pentru care ai muncit ani de zile. Chiar dacă sunt unii care au indemnizaţii mari nu trebuie să le scadă pentru că au muncit pentru acei bani", a declarat Elena, mamă a doi copii.

„Şi mama şi copilul trebuie să trăiască din indemnizaţie"

Mămicile se plâng că actuala indemnizaţie abia le ajunge pentru a-i hrăni pe cei mici. „Copilul meu nu este unul cu nevoi speciale, dar tot trebuie să-i dai ceva sănptos de mâncare, fructe, legume. Banii sunt la limită pentru asigurarea alimentaţiei celui mic. Guvernanţii nu ştiu că şi mama şi copilul trebuie să trăiască din aceşti bani", a spus revoltată Ramona Fântână, 31 ani.

Proteste de Ziua Copilului

Mămicile ieşene sunt hotărâte să iasă în stradă chiar pe 1 Iunie, când se sărbătoreşte Ziua Copilului. „Am vrea să ne alăturăm ideii mămicilor din Bucureşti de a ieşi în stradă pe 1 Iunie. Dacă nu se rezolvă nimic până atunci vom ieşi şi noi", a spus Carmen Zăgan, 34 de ani.

Citeşte şi:

Mămicile din Iaşi: „Nu vrem să ne creştem copiii cu un colţ de pâine“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite