Mama eroinei: „Sorina era o fată sufletistă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liliana Ferari, mama tinerei care a murit joi seară carbonizată într-un bar, a ajuns în ţară pentru a-şi îngropa fata de 21 de ani. Femeia  a aprins o lumânare la „altarul" improvizat de ieşeni pe treptele barului din campusul Tudor Vladimirescu şi şi-a plâns copila.

Mama Sorinei a povestit cu lacrimi în ochi despre tânăra care a sărit în foc ca să salveze o necunoscută.

Sorina, eroina de la Iaşi care a murit pentru a salva o altă viaţă

VIDEO-Vezi aici declaraţiile Lilianei Ferari

„Era o fată ascultătoare, gospodină. Iubea copiii, era o elevă bună. A venit în vară, în Italia, ca să-şi câştige banii ei, zicea că nu vrea să mai fie o povară pentru mine. Nu avea nevoie de bani, că-i trimiteam eu, şi nu muncea în barul ăsta. A ieşit în oraş să mănânce cu prietenele şi a intervenit când a văzut focul", povesteşte femeia. Mama Sorinei susţine că fiica ei era tot timpul dispusă să-i ajute pe cei din jur.

image

 „Era o fată sufletistă. Dacă avea un măr, îl împărţea în două. Credeţi-mă, eu ca mamă, nu aş fi făcut un asemenea gest pe care ea a fost capabilă să-l facă", spune femeia. Liliana Ferari s-a arătat nemulţumită de faptul că Alexandra Chelaru, tânăra care a supravieţuit incendiului, nu a stat de vorbă cu ea. „Sorina şi-a dat viaţa pentru ea şi nu înţeleg de ce nu vrea să vorbească. Vreau să-mi explice de ce nu le-a zis pompierilor, când a fost scoasă din bar, că mai este cineva înăuntru", spune mama tinerei eroine.

image

Ea a fost la spitalul unde este internată Alexandra, dar familia acesteia a împiedicat-o să intre în salonul fetei. „Sora mea era inconştientă când a ieşit. Ea a fost scoasă din bar de doi băieţi şi trasă până la ambulanţă. Era în stare de şoc, iar în jur erau mai multe persoane care puteau spune că mai e cineva înăuntru", susţine Iulian Chelaru, fratele Alexandrei.

Altar la Universitate

În memoria eroinei din Iaşi, studenţii din campusul Tudor Vladimirescu au improvizat un altar lângă construcţia în care Sorina şi-a pierdut viaţa. În faţa barului mistuit de flăcări, tinerii au început încă de vineri după-amiază să pună candele şi flori în memoria fetei care a dat dovadă de curaj şi a intrat în bar pentru a o ajuta pe Alexandra Chelaru să stingă focul izbucnit în urma unui scurtcircuit. Şi colegii de la Universitatea „Petre Andrei" din Iaşi, unde tânăra era studentă la Drept, au amenajat un mic altar.

image

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ au decis să suporte toate cheltuielile legate de înmormântarea Sorinei. Dacă se dovedeşte că Alexandra Chelaru lucra fără forme legale, angajatorul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 şi 4.000 de lei din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Pentru deficienţe în domeniul protecţiei muncii, amenda este între 1.000 şi 10.000 de lei, cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în minimum în 24 de ore. Sorina va fi înmormântată miercuri la Gura Humorului.

"Sorina şi-a dat viaţa pentru Alexandra şi nu înţeleg acum de ce fata asta nu vrea să vorbească cu mine."
Liliana Ferari mama Sorinei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite