Mamă: „Să trăiască ei o lună cu banii noştri“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Irina Rusu a încercat să deschidă o afacere pe cont propriu, dar a renunţat din cauza dificultăţilor cauzate de criză. Pentru a avea ce le pune pe masă copiilor şi pentru a-şi plăti creditele făcute pentru deschiderea afacerii, femeia a mers în ultimul an în Italia, unde a îngrijit o bătrână.

„Am încercat cu soţul să facem un mic magazin alimentar, pentru a fi independenţi din punct de vedere financiar. Afacerea nu a mers şi am decis să mă duc la muncă în Italia. Aveam de plătit un credit pe care-l făcusem pentru afacere“, a povestit mămica de 35 de ani din Iaşi. Irina Rusu aşteaptă încă un copil, dar bucuria îi este umbrită de agravarea problemelor pe care le are cu vederea.

Video: „Să trăiască guvernanţii măcar o lună cu banii noştri“



„În ultimele luni mi s-a agravat foarte mult cataracta şi nu mai văd aproape deloc, de aceea port mereu ochelarii de soare. Ar trebui să mă operez, dar nu am cum să economisesc bani pentru operaţie“
, a spus ieşeanca.

La toate acestea se mai adaugă şi perspectiva de a-şi creşte prichindeii fără a le asigura toate cele necesare.

„Indemnizaţia şi alocaţiile copiilor le drămuiesc cu atenţie în fiecare lună, pentru a ieşi cu bine la liman. Cu 842 de lei încercăm să trăim patru suflete. Acum este şi o perioadă mai grea pentru noi, fiindcă soţul a fost trimis în şomaj“, a adăugat Irina Rusu.

Citeşte şi:

Iaşi: Protest în loc de jucării, de 1 iunie VIDEO

Greva a intrat în criză în faţă la Palat VIDEO

Ieşeanca este una dintre cele 30 de mămici care au protestat săptămâna trecută, pe ploaie, la Prefectură, . „Suntem furaţi de la obraz. am cotizat pentru indemnizaţiile acestea, nu ne pot spune acum că se ating de banii copiilor. Să trăiască ei măcar o lună cu banii noştri, să vedem dacă se descurcă“, mai spune mămica.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite