Mall-ul judecătorilor din centrul Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Macheta noului sediu al judecătorilor, care va fi amplasat  pe spaţiul viran din Târgu Cucu
Macheta noului sediu al judecătorilor, care va fi amplasat pe spaţiul viran din Târgu Cucu

proiect Suprafaţa noului sediu al Tribunalului şi Curţii de Apel este apropiată de cea a unui centru comercial. Constructorii aşteaptă avizele de la firmele de utilităţi pentru a amenaja şantierul în Târgu Cucu.

Aproape 10 ani le-a trebuit autorităţilor ieşene să găsească o soluţie pentru construirea unui nou Palat de Justiţie. Demersurile pentru ridicarea acestei clădiri au început din 2002, însă din cauza unor probleme birocratice procedura s-a amânat la nesfârşit. Luna trecută, două firme din Piteşti au câştigat licitaţia pentru construirea noii clădiri. Krantz Eurocenter şi Conarg Construct vor încasa pentru serviciilor lor aproape 43 de milioane de lei. Acestea au câştigat licitaţia deoarece au oferit preţul cel mai mic şi sunt cunoscute în ţară pentru amenajarea mai multor mall-uri, blocuri de locuinţe sau showroom-uri.

Reprezentanţii firmei au început deja să efectueze măsurătorile la faţa loclui, însă nu vor putea deschide şantierul până când E. ON Moldova Distribuţie şi Apavital Iaşi nu vor da avizele necesare.  „Terenul a fost predat de pe 30 august către constructor, care deja derulează acţiunile pentru amenajarea şantierului. Se aşteaptă avizele de la E.ON şi Apavital, care pot veni în maxim 50 de zile. Sperăm însă ca aceste proceduri să nu dureze atât de mult, având în vedere importanţa acestei construcţii“, a spus Cristina Văleanu, şeful Curţii de Apel Iaşi.

Noul sediu al Palatului de Justiţie va fi structurat pe mai multe niveluri. Vor fi două la subsol, parterul şi cinci etaje. Întreaga clădire se va întinde pe 15.500 de metri pătraţi şi va găzdui Tribunalul şi Curtea de Apel. În clădirea în care se află aceste două instituţii în prezent, cu o suprafaţă de doar 5.400 de metri pătraţi, se va muta Judecătoria Iaşi. Secţiile acestei unităţi funcţionează în sedii diferite, plătind chirie pentru acele spaţii. Banii pentru noul Palat de Justiţie de la Iaşi sunt oferiţi de Banca Mondială. Până în momentul de faţă nu s-a stabilit încă data la care clădirea ar trebui finalizată.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite