Mai multe victime pe calea ferată,mai puţini călători fără bilet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru persoane au murit în primul semestru al acestui an în urma accidentelor rutiere la nivel cu calea ferată, iar alte 16 în staţiile, triajele şi pe traseele de cale ferată, pe raza de competenţă a Regionalei Iaşi. Potrivit statisticilor, numărul victimelor aproape s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În urma accidentelor feroviare din acest an, potrivit reprezentanţilor Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi, două locomotive au fost avariate iar patru trenuri au înregistrat întârzieri de 248 de minute.

Totodată, şapte şoferi prinşi de oamenii legii că nu au respectat regulile de circulaţie la nivelul cu calea ferată şi-au pierdut permisul de conducere. Accidentele petrecute în staţii, triaje sau traseele de cale ferată, s-au soldat cu 24 de victime, dintre care 16 au decedat, spre deosebire de 7 morţi câţi au fost înregistraţi în primul semestru al anului trecut.

În schimb, numărul călătorilor frauduloşi prinşi este în scădere. Dacă în primul semestru al anului trecut 356 de persoane au fost prinse fără bilet, în aceeaşi perioadă a anului 2011, doar 218 au fost prinşi pe picior greşit.

„Au fost întreprinse măsuri de ordin preventiv. Zilnic, au fost efectuate activităţi de patrulare în locurile şi zonele vulnerabile producerii unor astfel de evenimente, au fost difuzate călătorilor materiale pliante cu caracter preventiv, o dată cu eliberarea tichetului de călătorie, şi au fost montate plăcuţe avertizoare privind interzicerea accesului în zonele de siguranţă feroviară", a explicat Iulian Antohi, purtător cuvânt Secţia Regională de Poliţie Transporturi Iaşi.

Citeşte şi: Iaşi: Accident tragic la calea ferată, lângă Paşcani: patru morţi într-o maşină lovită de rapidul Bucureşti- Suceava(Update)

Iaşi: Accident feroviar lângă Leţcani. Un Mercedes a fost agăţat de o locomotivă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite