Denunţător al clanului Corduneanu atacat cu sticle incendiare (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vila unui om de afaceri care locuieşte în cartierul ieşean Bucium a fost „bombardată“ azi-dimineaţă cu cocktailuri Molotov. Proprietatea ar aparţine, potrivit primelor informaţii, lui Daniel Florescu, administrator la King Club SRL Vaslui, bărbat care apare drept parte vătămată în procesul în care membrii clanului interlop Corduneanu sunt judecaţi pentru infracţiuni de tip mafiot.

Update ora 15.20: Bărbatul susţine că totul s-a derulat foarte repede. „Nu s-a întâmplat nimic grav. Am auzit un zgomot dar nu m-am speriat, nici câinii nu au lătrat. A fost o chestie foarte scurtă. Pe înregistrări se văd doar sticlele aruncate. Altceva nimic", a spus Daniel Florescu, patronul care a fost ţinta atacului.

Acesta a precizat că momentan nu bănuieşte cine a încercat să îl intimideze, dar nu a negat nici posibila implicare a membrilor clanului Corduneanu, el fiind parte vătămată în dosarul în care membrii grupării sunt judecaţi. „Nu bănui momentan pe nimeni. Este posibil, dar nu ştiu nimic deocamdată. Momentan să lăsăm Poliţia să îşi facă ancheta", a adăugat afaceristul. În dosarul Cordunenu, Florescu ar fi fost obligat să achite taxe de protecţie faţă de grupare, pentru ca afacerea sa din Nicolina să nu îi fie pusă în pericol. „E un dosar mai vechi. Este un proces pe rol", s-a rezumat să spună Florescu.

image

Update ora 13.00: Poliţiştii au descoperit trei sticle pe care le-au sigilat şi le vor trimite la Bucureşti pentru a analiza substanţele pe care acestea le conţineau. Casa este supravegheată cu sistem video, însă imaginile au surprins doar imagini cu sticlele care ajung în curte, nu şi cine le-a aruncat.

Anchetatorii cred în acest moment că atacul s-a vrut un avertisment la adresa afaceristului şi asta pentru că sticlele incendiare au fost aruncate în partea opusă locului unde se aflau cele trei maşini de lux ale proprietarului.

Omul ieşean de afaceri Daniel Florescu a reclamat astăzi dimineaţă la 112 că vila din cartierul Bucium în care locuieşte a fost atacată cu sticle incendiare. Poliţia a răspuns la apel şi desfăşoară în acest moment o anchetă pentru a-i descoperi pe piromani. „În jurul orei 7 am fost sesizaţi prin 112 de către proprietarul imobilului despre faptul că în cursul nopţii, spre dimineaţă, persoane necunoscute au aruncat în curtea locuinţei sticle ce conţineau substanţe inflamabile. Nu au fost constatate distrugeri. Se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la distrugere", a precizat Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Poliţiştii fac cercetări deocamdată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la distrugere.

Bărbatul este una dintre părţile vătămate în dosarul în care sunt cercetaţi mai mulţi membri ai clanului Corduneanu. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Florescu ar fi făcut plângere la Poliţie, susţinând că este obligat să plătească taxă de protecţie de către membrii clanului. 

La inceputul anului 2008, Florescu a deschis un punct de lucru în Iaşi, în cartierul Nicolina. La doar câteva zile de la deschidere, membrii clanului au început să îl şicaneze: nu plăteau consumaţia, ameninţau personalul sau îşi cereau înapoi banii pierduţi la jocuri. În primăvara anului 2008, doi membri ai clanului au pierdut câteva sute de lei la jocuri noroc şi i-au cerut lui Florescu înapoi dublu. După ce a fost agresat, bărbatul a fost nevoit să cheme intervenţa de la firma de pază, agenţii neputând să facă faţă scandalagiilor.

Procesul membrilor grupării interlope a început acum mai bine de un an şi s-a blocat din cauza unor incoerenţe judiciare. Toţi Cordunenii arestaţi iniţial au fost eliberaţi între timp.

Vom reveni cu amănunte.

Mai citiţi:

Clanul Corduneanu se regrupează pe Facebook după ce a scăpat de puşcărie (FOTO)

Dosarul în care Cordunenii au scăpat de închisoare ajunge la CEDO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite