Iaşi: Profil/Benone Marcu: „Mai am multe de spus în box“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Profil/Benone Marcu: „Mai am multe de spus în box“
Iaşi: Profil/Benone Marcu: „Mai am multe de spus în box“

Singurul campion naţional la seniori al clubului CFR Iaşi a ajuns în elita boxului românesc după 13 ani în care a pus „nobila artă“ înaintea intereselor financiare.

Drumul lui Benone în box a început când actualul campion naţional la seniori, la categoria 48 de kilograme, avea 15 ani, sub îndrumarea antrenorilor Costel Burlacu şi Ion Cârlan la clubul Constructorul Galaţi. După numai un an de antrenamente, Benone a luat medalia de bronz la Campionatele Naţionale (CN) de juniori, pentru ca în 1999 să câştige titlul pe ţară la aceeaşi competiţie.


La scurt timp după aceste performanţe, pugilistul băcăuan a intrat în atenţia clubului Dinamo Bucureşti, la care i s-a propus să îşi satisfacă stagiul militar. După episodul Dinamo, în anul 2003, Benone a dat curs ofertei venite din partea maestrului Nicu Brânzei, antrenor la clubul sportiv CFR Iaşi.


După trei medalii de bronz obţinute conecutiv la CN Şi Cupa României, boxerul a cucerit titlul suprem la CN din 2007 şi 2009, la care se adaugă o medalie de argint în 2008, an în care a reprezentat România la Campionatele Europene de la Liverpool. Cu aceste rezultate în palmares şi la aproape 28 de ani, singura sursă de venit a lui Benone o reprezintă indemnizaţia de 500 de lei pe care o încasează lunar de la clubul CFR Iaşi.


Dacă vrei să ai rezultate în box, sunt necesare minim două antrenamente zilnice. Nu poţi să te angajezi nicăieri în aceste condiţii“, a explicat Benone, care a pus performanţa şi studiile înaintea intereselor financiare. „Scopul meu principal în viaţă nu a fost să fac bani cu orice preţ, ci să mă ţin de facultate şi de sport“, a adăugat pugilistul, care vrea să se căsătorească anul viitor. „Mihaela a fost alături de mine şi m-a sprijinit total în ultimii cinci ani“, a spus Benone.
Singurul campion naţional de box pe care îl are clubul CFR Iaşi, Benone Marcu, îşi doreşte să ajungă din nou la o competiţie internaţională de amploare.


Cred că am făcut multe pentru clubul ieşean, căruia îi sunt recunoscător că am o sală unde să lucrez şi un antrenor care să mă îndrume. Consider că mai am un cuvânt greu de spus, însă nu pot să fac mai multă performanţă fără un ajutor suplimentar“, a încheiat Benone Marcu.

Întrebărişi răspunsuri


Ce sumă ar fi necesară ca să poţi continua?
Nu duc o viaţă luxoasă, din contră. M-aş mulţumi şi cu 1.000 de lei pe lună, bani cu care m-aş putea antrena pentru Campionatele Europene din 2010.

Ce va urma după ce te vei retrage?
Înainte să fac asta, vreau să prind măcar câteva meciuri şi la profesionişti. În cele din urmă, mi-aş dori să rământ tot aproape de sport, poate la o catedră.

Ce-i place


Aşa cum singur mărturiseşte, lui Benone îi place foarte mult să călătorească, muzica şi dansul şi este foarte apropiat de copii. Printre pugiliştii preferaţi se numără regretatul Arturo Gatti, Floyd Mayweather, Lucian Bute şi Moşu’ Doroftei.

Ce nu-i place

Pugilistul născut la Bacău se declară împotriva violenţei. Un alt aspect care îl nemulţumeşte pe Benone este intenţia guvernanţilor de a scoate orele de sport din programa şcolară, lucru care ar afecta sănătatea elevilor.

Profil
NĂscut. 1.10.1981, Podul Turcului, Bacău.
Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Iaşi.
Familie. Logodit.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite