Iaşi: Mai multe grădiniţe au pus lacătele pe uşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii din cartierele Alexandru cel Bun şi Dacia care nu au apucat să-şi înscrie copiii la grădiniţă vor trebui să-şi încerce norocul la alte unităţi de profil din oraş.

Elena Zota, directoarea unităţii, numărul maxim de copii admişi într-o grupă a fost depăşit cu mult. „Nu am mai făcut înscrieri pentru că avem foarte mulţi copii. Am preferat să-i redistribuim pe grupe pe cei deja existenţi. Anul trecut chiar am primit amendă de la Protecţia Copilului pentru că aveam cu mult peste limita maximă de copii înscrişi”, spune directoarea.

Singura concesie făcută de aceasta a fost în cazul a şapte copii pe care i-a primit pentru că urmează să mergă la şcoală. Pentru că alte câteva zeci de copii mici urmau să vină la grădiniţă de la o creşă apropiată, directoarea a fost nevoită să ceară conducerii unităţii să mai ţină copiii încă un an, în speranţa că până în toamnă se vor mai elibera locurile. Cu „lacătul pe uşă” este şi Grădiniţa nr. 25 din zonă.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/gradinita2.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/zotaok.jpg width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false






















Soluţia: grădiniţe noi


„Avem grupe cu cel puţin 30 de copii. Nu mai facem înscrieri. Edilii ar trebui să fie cei care să ia măsuri. Avem o curte destul de mare unde s-ar mai putea construi un corp. În plus, un educator e plătit să aibă grijă de 10 copii într-o grup, nu de 30”, ne-a spus şi Gina Arhip, educatoare la Grădiniţa nr. 25.

De cealaltă parte, şi părinţii şi-ar dori ca autorităţile să ridice noi grădiniţe. „Când a împlinit fetiţa trei ani ne-am dus din vară dar ni s-a spus că nu mai sunt locuri. Am colege la serviciu ai căror copii sunt la creşă şi care nu au găsit locuri chiar dacă aveau prioritate. Edilii ar trebui să construiască noi grădiniţe”, susţine Roxana Radu, asistent medical.

Anişoara Iosub, pensionară

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/gradinita1.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/Anisoaraok.jpg width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false






















Roxana Radu, asistent medical

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Iasi/gradinita5.flv iurl=/editor_files/Image/locale/iasi/raduok.jpg width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite