Maeştrii popicelor de la Iaşi atacă Liga Campionilor pentru a treia oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Olimpia ACB Iaşi riscă excluderea din Liga Campionilor
Olimpia ACB Iaşi riscă excluderea din Liga Campionilor

Cea mai bună echipă de popice din ţară este originară din Capitala Moldovei. CFR ACB Olimpia Iaşi a dominat în ultimii ani competiţiile naţionale din acest sport şi speră să joace pentru al treilea an consecutiv alături de elita din statele Europei.

Dacă la alte sporturi de echipă formaţiile ieşene nu pot decât spera că vor ajunge în elită, la popice acest lucru este o obişnuinţă. CFR ACB Olimpia Iaşi nu doar că domină competiţia internă masculină la popice, însă reprezintă ţara noastră în competiţiile internaţionale. Echipa ieşeană a participat de două ori consecutiv în Liga Campionilor şi speră ca şi anul acesta să repete performanţa.

Pentru a se califica în competiţie, echipa antrenată de Remus Antimirescu trebuie să obţină un rezultat bun la Cupa Mondială ce se desfăşoară în această perioadă la Augsburg, în Germania. Ieşenii au plecat încrezători în Germania, acolo unde se vor lupta de la egal la egal cu cele mai bune echipe de popice din Europa.

Luptă cu cele mai puternice echipe ale Europei
„Participăm la Augsburg pentru a treia oară în Cupa Mondială, din ultimii cinci ani, doi ani noi evoluând şi în Cupa Europei. Ne dorim în Germania o clasare de Liga Campionilor, deci un loc între primele opt formaţii, deoarece campioana Slovaciei nu are cum să rateze o clasare finală în primele şapte echipe. Am evoluat până acum de două ori în Liga Campionilor, împotriva campioanelor din Ungaria şi Austria şi acum vrem să revenim în cea mai galonată competiţie din sportul popicelor”, a spus Remus Antimirescu, antrenorul jucător al ieşenilor. Acesta va reprezenta Iaşiul şi România cu jucătorii Gyula Veres, Ioan Hordila, Iulian Gabriel Cucu, Dan Mihaila, Ion Cercel si Paul Rohotin.

Performanţă din pasiune
Chiar dacă în sport o participare în Liga Campionilor este asociată cu câştiguri financiare remarcabile, popicele nu este un sport bănos. „Sportul acesta este mai mult făcut din pasiune. Poate în alte ţări se plăteşte mai bine, însă la noi nu e cazul“, a mai spus Remus Antimirescu.

Mai mult, de anul acesta reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au decis să renunţe la premierile, şi aşa modice, pe care le acordau până acum popicarilor cu rezultate deosebite. Chiar dacă satisfacţiile financiare nu sunt pe măsură, programul de lucru al popicarilor ieşeni este destul de încărcat. Aceştia se antrenează cel puţin şase ore pe zi. „Ne întâlnim la ora 9.00 la sală şi facem în jur de patru ore de antrenament. După asta mai avem în jur de două ore de pregătire fizică şi refacere“, a mai spus Remus Antimirescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite