Lupte cu laser în pădurile din jurul oraşului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipamentul de luptă este compus dintr-o bandană, vestă şi armă cu microcip
Echipamentul de luptă este compus dintr-o bandană, vestă şi armă cu microcip

La confruntările de la Iaşi pot participa maxim 12 jucători simultan, contra unei taxe de 30 de lei. 

Fanii jocurilor pe calculator gen CounterStrike sau Call of Duty care doresc să schimbe  senzaţiile trăite în spaţiul virtual cu simulările militare din realitate au la dispoziţie o gamă diversă de jocuri. Dintre acestea, Laser Combat, cunoscut ca varianta electronică a paintball-ului, se distinge prin faptul că nu implică nici cel mai mic contact fizic cu un proiectil. În schimb, „victimele“ sunt împuşcate cu raze laser.

Fiecare jucător este echipat cu o bandană cu senzori legată în jurul capului, o vestă similară şi o armă cu microcip la care se adaugă un sistem de ochire care este conectat la vestă. Pentru a oferi o notă de realism conflictului, armele emit niste sunete şi au un led care se aprinde în momentul focului.

Se poate juca oriunde
„Conceptul la Laser Combat este identic cu cel de paintball, cu diferenţa că este eliminat contactul fizic. Armele trag cu raze laser, care dacă ating senzorii de pe ţintă îi scad viaţa. Fiecare armă are un contor de viaţă. Dacă viaţa se epuizează, toţi senzorii de pe jucător se aprind şi acesta este eliminat“, explică Bogdan Pruteanu, organizator. Această distracţie este disponibilă şi în Capitala Moldovei. Costul închirierii echipamentului de joc pentru o oră este 30 de lei, fără a fi nevoie de un act adiţional.

Echipamentul disponibil la Iaşi este suficient pentru a permite jocul între 12 persoane simultan. Rezervările pot fi făcute la numărul de telefon 0727.700.695. În ceea ce priveşte spaţiul de joc, acesta poate fi improvizat oriunde. Pentru Iaşi sunt folosite pădurile din Bucium, Ciric şi Voineşti. „Cine doreşte, are posibilitatea să joace oriunde în oraş sau în interiorul unei clădiri. În Bucureşti sunt multe persoane care preferă să joace chiar în Parcul Tineretului“, precizează Pruteanu.

În funcţie de preferinţe, pot fi implementate mai multe scenarii de joc. Chipsetul din armă poate fi setat pentru a permite viaţă şi muniţie după pofta jucătorilor. „Cele mai solicitate scenarii sunt cele cu viaţă limitată şi muniţie nelimitată. La finalul rundei se consultă statistica pentru a vedea care echipă a fost mai eficientă“, spune Bogdan Pruteanu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite