Luptă cu sărăcia şi gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Damian şi-a luat acasă fetiţele suspecte de gripă porcină
Dumitru Damian şi-a luat acasă fetiţele suspecte de gripă porcină

Soţul femeii din Mogoşeşti-Siret, infectată cu virusul A H1N1 şi aflată în stare gravă la spital, are de hrănit opt guri. Familia Damian trece de aproape două săptămâni prin clipe de coşmar.

Maria Damian (37 de ani), una din gravidele diagnosticate cu porcină, a fost nevoită să nască prin cezariană, iar acum este conectată la aparate pentru a putea respira. Soţul său, Dumitru Damian a aflat abia ieri de starea gravă a soţiei, când a venit să-şi ia acasă fetiţele, internate şi ele odată cu mama lor, cu suspiciune de porcină.

Bărbatul, care are de hrănit opt copii, a făcut eforturi uriaşe pentru a ajunge la Iaşi, fiind nevoie de intervenţia primarului din comună pentru a-i asigura un mijloc de transport. „Singurele venituri din casă sunt ajutorul social, de două sute de lei şi alocaţiile copiilor. Nu ştiu cum ne vom descurca, mai ales că soţia este aşa de bolnavă“, a spus cu tristeţe Dumitru Damian.

„Nu m-au lăsat să-l văd pe micuţ“

Când şi-a revăzut fetiţele, faţa bărbatului s-a mai înseninat. „Mi-a fost dor de ele foarte mult. Nici nu am ştiut aproape două săptămâni de ele“, a spus Dumitru Damian, cu ochii înlăcrimaţi la reîntâlnirea cu fetele. Din păcate, medicii de la Spitalul „Spiridon“ din Iaşi, acolo unde Maria Damian respiră încă datorită aparatelor, sunt rezervaţi în ceea ce priveşte starea de sănătate a femeii. „Nu m-au lăsat să intru la ea, dar mi-au spus că se simte foarte rău. Nu ştiu ce să zic. Îmi duc fetele acasă şi mai vedem“, a spus abătut Dumitru Damian.

Bărbatul nu a fost lăsat să-şi vadă băieţelul nou-născut, aflat la Maternitatea „Cuza Vodă“, în incubator. Petronela (14 ani), unul dintre copiii familiei Damian, speră ca mama ei să se facă bine cât mai curând: „Nu vrem altceva decât să-şi revină. Acum, o vom aştepta pe mama să vină acasă“, a spus fetiţa. În situaţia Mariei Damian mai este şi o tânără din judeţul Neamţ, bolnavă de gripa nouă, care a născut prin cezariană la 33 de săptămâni, în urmă cu aproximativ două săptămâni. Medicii susţin că tânăra, care este în continuare intubată, începe să-şi revină.

Singura femeie care a fost obligată să recurgă la avort, la patru luni de sarcină, şi-a revenit şi a fost transferată în cursul acestei săptămâni la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite