Lupii Negri, pregătiţi pentru o nouă misiune în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Cheptene şi colegii săi au primit binecuvântarea preotului de la unitatea militară
Daniel Cheptene şi colegii săi au primit binecuvântarea preotului de la unitatea militară

Plutonierul Daniel Cheptene îşi lasă acasă soţia şi copilul ca să participe la menţinerea păcii în Orientul Mijlociu, alături de alţi 33 de colegi de la Batalionul 151 Infanterie Iaşi. În cei 15 ani de când lucrează în armată, plutonierul ieşean s-a întors cu bine din Angola, Kosovo şi Afganistan.

Pentru Mariana Cheptene, zilele vor deveni mai lungi, iar nopţile vor fi pline de griji. Asta deoarece plutonierul Daniel Cheptene, militar de carieră şi soţul ieşencei, va pleca săptămâna viitoare în misiune în Orientul Mijlociu. Sub privirile soţiei şi ale băieţelului lor Robert, Daniel a participat astăzi la ceremonia de plecare a Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri“ în provincia Zabul din Afganistan.


Ţine legătura cu familia pe webcam


„Vreau la tata“, a scâncit micuţul Robert când şi-a văzut părintele dând onorul. Dacă Daniel se va despărţi pentru prima dată de fiul său, soţia sa este deja obişnuită cu plecările acestuia în teatrele de război. În cei peste 15 ani de carieră militară, Daniel Cheptene s-a întors teafăr după o misiune de nouă luni în Angola (1996-1997), alte şase luni petrecute în Kosovo (2003), precum şi încă jumătate de an în care a servit tot în Afganistan. „Pot spune că sunt călit fizic şi psihic să fac faţă acestei noi misiuni. Am speranţa că prestaţia noastră din Afganistan va aduce mulţumiri din partea partenerilor coaliţiei. În teatrul de război, toţi vom fi o familie. Mai greu va fi pentru cei de acasă, de care ne va fi foarte dor“, a explicat Daniel Cheptene.

Ceremonia oficiată astăzi la sediul Batalionului 151 Infanterie din Iaşi a coincis cu ziua de naştere a micuţului Robert, care a împlinit trei ani. „Vă daţi seama că stau cu griji, dar eu m-am obişnuit cu acest sentiment. Ţin legătura cu soţul meu, chiar dacă trebuie să respect un program al transmisiilor.
La ultima misiune din Afganistan am vorbit şi pe  webcam“
, a povestit Mariana Cheptene. Cei 34 de militari ieşeni care vor pleca timp de şase luni în Afganistan fac parte din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură. Misiunea acestora va fi să instruiască Armata Naţională Afgană în ceea ce priveşte tactica din operaţiuni, activitate care va implica inclusiv participarea la aceste acţiuni în funcţie de fiecare situaţie. „Pentru noi este o misiune cu totul nouă, dar sperăm ca experienţa noastră să ajute armata afgană“, a încheiat Daniel. Ieşeanul face parte din prima generaţie de militari români antrenaţi de Armata SUA pentru misiuni tactice în teatrele de război.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite