Iaşi: 200.000 de euro pentru tragedia din familia medicului Lunguleac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Tribunalului Iaşi au decis ieri ca cei doi fii ai soţilor Lunguleac să primească câte 100.000 de euro

Judecătorii au acordat ieri despăgubiri record în cazul accidentului rutier din aprilie 2007, când fostul director al Spitalului de Psihiatrie Socola împreună cu soţia sa au decedat. Instanţa a hotărât ca asiguratorul maşinii firmei Euro Wood, care a tamponat Opel-ul soţilor Lunguleac, să le achite celor doi fii ai acestora câte 100.000 de euro daune morale.

Asiguratorul va trebui să le achite copiilor şi câte o pensie lunară, în valoare 1.462 de lei începând cu 30 aprilie 2007 şi până la vârsta de 26 de ani, plus cheltuieli de judecată de 15.000 de lei. În schimb autorul accidentului, Dan Marian Dănăilă (27 de ani) a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare.


Pe data de 30 aprilie 2007 Florin Lunguleac (50 de ani), managerul Spitalului de Psihiatrie Socola, împreună cu soţia sa Anca (47 de ani) şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier în apropierea localităţii Podu Iloaiei. Potrivit rechizitoriului, când medicul se pregătea să vireze la stânga pentru a pătrunde pe un drum lateral, a fost izbit din spate de o autoutilitară Dacia condusă de Dănăilă. Opel-ul familiei Lunguleac a ajuns pe contrasens şi a fost izbit din nou de un Ford Tranzit.  În urma impactului medicul a decedat pe loc, iar soţia sa câteva ore mai târziu la spital.

Şoferul vinovat a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, iar magistraţii Judecătoriei Iaşi au decis anul trecut să îl condamne la patru ani de închisoare cu suspendare. Pe lângă pedeapsă firma la care lucra tânărul trebuia să plătească 400.000 de lei daune morale, plus câte o pensie de 1.232 lei pentru ficeare copil. Atât firma cât şi şoferul care a produs accidentul au contestat decizia.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite