Lucrările la drumul judeţean Iaşi-Botoşani, blocate din iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul cu finanţare europeană este contestat pe bandă rulantă. Mai nou, şefii Consiliului Judeţean au fost obligaţi să reia licitaţia după o contestaţie din iunie a unei firme necâştigătoare.

Reabilitarea DJ 282 Iaşi-Botoşani este blocată. Şefii judeţului au anunţat că au contestat la Curtea de Apel o decizie a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor prin care li se cere să reia analiza ofertelor la licitaţie.

„Nu suntem mulţumiţi de decizia CNSC şi de aceea am atacat-o. Sperăm ca până la sfârşitul lunii septembrie să fie analizată în instanţă contestaţia noastră şi să putem semna contractul cu firma desemnată câştigătoare de noi", a afirmat vicepreşedintele CJ Constantin Adăscăliţei.

Firma de casă a Primăriei Iaşi

În această vară, în urma mai multor contestaţii, şefii CJ au atribuit contractul pentru execuţia reabilitării la Iaşi-Botoşani firmei Euroconstruct, societate care a obţinut numeroase lucrări în municipiul Iaşi în cele două etape din „Marea asfaltare". Reprezentanţii CJ au atribuit firmei Euroconstruct contract, deşi firma nu a venit cu cea mai bună ofertă financiară.

Decizia şefilor din Casa Pătrată a fost contestată de firma Viarom Construct din Bucureşti,care a obţinut din partea CNSC o hotărâre prin care CJ era obligată să reanalizeze cele 12 oferte înscrise la licitaţia din februarie.

Citeşte şi:

Iaşi: Încep lucrările pe DJ Iaşi-Vaslui

Proiectul pentru refacere a DJ 208 Neamţ- Iaşi- Suceava a fost lansat oficial

Lucrările la DJ 282 Iaşi-Botoşani ar trebui executate cu fonduri europene nerambursabile, iar valoarea totală proiectului este de aproape 78 de milioane de lei şi vizează refacerea tronsoanelor între localităţle Ţigănaşi, Vlădeni, Şipote şi Plugari.

Lucrările la drumul judeţean ar trebui realizate în 18 luni, iar 98% din valoarea proiectului este acoperită din fonduri europene. Contractul de finanţare a fost semnat pe 8 septembrie 2009, iar proiectul ar trebui implementat în 29 de luni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite