Lucrările cu bani europeni, blocate de şefii judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul de dezvoltare al municipiului care cuprinde cele mai importante proiecte de infrastructură pentru Iaşi nu a fost votat ieri de Consiliul Judeţean

Pe ordinea de zi, care nu a fost avizată de majoritatea aleşilor judeţeni, se afla şi Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creştere Iaşi (PIDPC), document necesar pentru atragerea de fonduri europene. Deşi municipiul Iaşi nu a accesat încă bani comunitari pentru modernizarea infrastructurii, proiectele care ar fi trebuit depuse până la sfârşitul anului vor mai fi amânate cel puţin până la mijlocul anului viitor.

Proiectele vor fi discutate în decembrie
„Orice întârziere provocată de votul CJ duce la întârzieri în depunerea PIDPC la Ministerul Dezvoltării“, a afirmat Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei.  Primul proiect care va suferi amânări este pasarela Octav Băncilă, despre care se discută dinainte de ’89. „Pentru a depune PIDPC este nevoie şi de o aprobare a Consiliului Metropolitan, la care vom avea şedinţă după ce vor vota proiectele toate autorităţile locale din Zona Metropolitană Iaşi şi CJ. Probabil că în ianuarie vom depune cererea de finanţare pentru primul proiect din PIDPC, pasajul Octav Băncilă“, a spus Coman. Valoarea acestui proiect este de 84 de milioane de lei, din care 70 sunt fonduri nerambursabile. De cealaltă parte, şefii judeţului susţin că documentaţia va fi aprobată pe 4 decembrie, când va fi discutată o ordine de zi cu peste 40 de proiecte într-o şedinţă ordinară.


„Noi am încercat să-i lămurim pe consilieri că aceste proiecte sunt importante pentru judeţ, dar au fost nemulţumiţi că documentele nu s-au discutat înaintea şedinţei“, a precizat Constantin Adăscăliţei, vicepreşedintele CJ.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite