Locurile unde pietonii sunt pândiţi de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a creşte siguranţa pe zebrele din Iaşi, şoferii şi pietonii propun instalarea mai multor limitatoare de viteză.

Primul popas a fost făcut la trecerea de pietoni de la Gară, unde o femeie a fost strivită, marţea trecută, de o betonieră, chiar dacă traversa regulamentar. Deşi intersecţia este semaforizată, şoferii au totuşi portiţe să treacă în continuare.


„Ca şofer, ai roşu când pietonii traversează. Însă dacă trebuie să virezi la dreapta, ai verde intermitent şi rişti să faci accident“, a explicat Sebi, taximetrist, care este de părere că maşinile nu ar trebui să se mişte în nicio direcţie când este verde pentru pietoni.

„Nu mă simt în siguranţă pe nicio zebră“
Punctul de vedere este susţinut şi de şoferii care străbat strada Muzicescu, la trecerea de pietoni de la Palatul Telefoanelor. Aici se poate produce oricând un accident din cauză că semaforul pentru şoferii care coboară dinspre rond Fundaţie arată doar galben intermitent, nefiind corelat cu cel pentru pietoni.


Astfel, un şofer care se apropie de zebră nu are cum să-şi dea seama că pietonii urmează să primească verde şi se poate trezi cu aceştia în faţa autoturismului. „Cel mai sigur ar fi ca toate maşinile să aibă roşu la semafor atunci când este verde pentru pietoni“, a indicat Gheorghe Luca, taximetrist. Pietonii au şi ei sugestii. Spre exemplu, traversarea zebrei de pe bulevardul Nicolae Iorga, în faţa Gării Internaţionale, reprezintă un risc din cauza absenţei semnalelor luminoase.

„Strada este proaspăt asfaltată şi, pe linia asta dreaptă, se merge cu viteză mare. Nu mă simt în siguranţă pe nicio trecere de pietoni, darămite aici, unde un şofer a lovit o femeie cu copilul ei în braţe“, a declarat Petronela, pieton.

„Ar trebui puse mai multe limitatoare de viteză. Ştiu că şoferilor nu le convine aşa ceva, dar noi ce vină avem?“, a adăugat Gabriel. După ce o elevă a murit acum două săptămâni pe trecerea de pietoni semaforizată de la Poşta Păcurari, în zonă au apărut limitatoare. Deşi majoritatea şoferilor s-au arătat nemulţumiţi de faptul că acum se pleacă foarte încet de la semafor, alţi conducători auto au fost mulţumiţi de măsură. „Cu acest obstacol în drum, acum vor fi mai puţini cei care vor forţa ultimele secunde de verde“, a explicat Mirel, şofer.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite