Locuinţele sociale construite de Primăria Iaşi rămân goale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile care trebuiau să primească deja cele 176 de apartamente finalizate din Grădinari mai au de aşteptat încă câteva luni până se vor muta în noile case

În noiembrie, şefii Primăriei au anunţat că beneficiarii locuinţelor sociale şi cei evacuaţi din casele naţionalizate vor primi cheile noilor spaţii de locuit la începutul acestei luni, însă termenul a fost amânat pentru începutul anului următor. „Cei care au primit repartiţia vor încheia contractul, dar nu se pot muta încă. Sunt probleme cu racordul la gaz, deoarece s-a spus iniţial că se poate face la nivel de tronson, iar acum se cere pentru fiecare locuinţă, De aceea va mai dura un pic", a spus viceprimarul Romeo Olteanu.

Practic, cele aproape 180 de familii care aşteaptă de ani buni să aibă un acoperiş sigur deasupra capului vor petrece acest sfârşit de an în vechile locuinţe. Apartamentele din Grădinari au fost repartizate pentru familii cu venituri reduse care nu-şi pot permite cumpărarea unei locuinţe, iar  90 de spaţii vor reveni celor care au fost evacuaţi din imobile naţionalizate. 

Nici ANL-urile din CUG nu pot fi folosite

Şefii din Primărie au fost prinşi pe picior greşit şi în ceea ce priveşte cele 72 de locuinţe ANL din Blocul 1004 situat în zona CUG care nu pot fi oferite beneficiarilor, deoarece municipalitatea nu a asigurat racordul la uitilităţi. Tronsonele V şi VI ale blocului 1004 au fost recepţionate la începutul lunii trecute, dar nu au fost oferite încă tinerilor pentru că racordurile la canalizare şi instalaţii electrice nu sunt executate Acestea vor fi realizate de firma Iasicon în următoarele două luni.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite