Iaşi: Localnici intoxicaţi de staţia de epurare a apei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Localnici intoxicaţi de staţia de epurare a apei
Iaşi: Localnici intoxicaţi de staţia de epurare a apei

Ministerul Mediului s-a angajat să remedieze situaţia, dar banii necesari proiectului nu au fost alocaţi.  Intrarea dinspre Bârlad în municipiul reşedinţă de judeţ te întâmpină cu

Ministerul Mediului s-a angajat să remedieze situaţia, dar banii necesari proiectului nu au fost alocaţi.

 Intrarea dinspre Bârlad în municipiul reşedinţă de judeţ te întâmpină cu un miros greu de suportat. „Aromele“ pestilenţiale vin de la staţia de tratare şi epurare a apei, situată chiar la intrarea în oraşul Vaslui, dar şi lângă locuinţele mai multor familii, care de ani buni îşi umplu plămânii cu un aer irespirabil.


De jumătate de veac, Rucsandra Agafiţei se roagă în fiecare zi ca o minune să se întâmple pentru ca staţia de epurare să fie mutată în altă zonă. „Parcă an de an mirosul vine din ce în ce mai puternic. Mai ales când bate vântul din jos, este jale“, se plânge Rucsandra. Diana Varaciu este o altă femeie care are mult de suferit din cauza staţiei de epurare, mai ales în zilele cu temperaturi ridicate, când mirosul devine şi mai înţepător.

 „În urmă cu doi ani m-a buşit sângele pe nas de la acel miros. Mi-a fost foarte rău câteva zile. Sperăm ca autorităţile să facă ceva pentru a ne scăpa de acest coşmar“, ne-a declarat Diana Varaciu. Mutarea în altă locaţie în care să nu mai fie afectaţi locuitorii municipiului, precum şi modernizarea staţiei de tratare şi epurare a apei depind numai de Ministerul Mediului. Instituţia s-a angajat să cofinanţeze în proporţie de 75% un proiect în valoare de 67 de milioane de euro, prin care se urmăreşte modernizarea şi reabilitarea reţelelor de apă-canal din municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi.


Potrivit informaţiilor puse la dispoziţie de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, Ministerul a virat până acum doar aproximativ 1,5 milioane de euro, motiv pentru care lucrările au şi fost sistate, iar finalizarea proiectului rămâne o necunoscută.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite