Iaşi: Lipsa parcărilor aduce noi modificări în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Lipsa parcărilor aduce noi modificări în trafic
Iaşi: Lipsa parcărilor aduce noi modificări în trafic

Şefii municipalităţii au aprobat ieri mai multe sensuri unice în oraş şi au interzis oprirea pe străzi importante

Noile reguli vor fi puse în aplicare de săptămâna viitoare şi le vor permite şoferilor să-şi lase maşinile pe marginea drumurilor.

Cele mai multe din propunerile membrilor Comisiei de Circulaţie din subordinea Consiliului Local (CL) se referă la introducerea de noi sensuri unice în oraş. Astfel, pe Anastasie Fătu se va circula pe un singur sens spre Păcurari, de la intersecţia cu Râpa Galbenă, iar cei care trec prin zonă nu vor avea voie să vireze la stânga.


Soluţia a fost adoptată pentru a le permite celor care stau în Păcurari să parcheze şi pe partea dreaptă a bulevardului, nu doar pe partea stângă ca până acum“, afirmă Radu Botez, consilier local. De altfel, bulervardul Păcurari urmează să fie extins cu încă o bandă de mers, propunere care va fi discutată în viitoarea şedinţă de CL. O altă stradă pe care ieşenii vor circula pe un singur sens de mers este stradela Canta, care uneşte Păcurariul cu Canta.


Sensurile unice la pachet cu „Oprirea interzisă“


De asemenea, strada Nicolae Bălcescu va avea sens unic spre Sărărie, pentru că în zonă sunt mereu maşini parcate care dau peste cap circulaţia auto. „Acolo se impunea o schimbare, pentru că ambulanţele care mergeau spre Spitalul de Urgenţă nu puteau trece de maşinile care erau lăsate pe marginea şoselei“, a adăugat consilierul local.
Indicatoarele cu „Oprirea interzisă“ vor fi montate în următoarele zile pe străzile Ciurchi, Mihail Kogălniceanu şi Alexandru Ipsilanti. În plus, la complexul Siraj, de pe bulevardul Poitiers nu se va mai putea parca pe trotuar, iar şoferii care nu se conformează vor fi amendaţi.

Motocicliştii, scoşi noaptea de pe străzi

Comisia de Circulaţie va mai analiza şi propunerea ca motocicliştilor să nu li se mai permită să circule seara, după ora 22.00, pe marile artere ale Iaşiului. Astfel, proprietarii de motoare nu vor mai avea acces noaptea pe bulevardul Ştefan cel Mare, Carol I, Palat, Independenţei, Socola, Vasile Lupu, Anastasie Panu şi Alexandru cel Bun.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite