Liderul hackerilor de la Anonymus, un student repetent la Universitatea „Cuza“ din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Bălăeasa, tânărul de 24 de ani din Piatra Neamţ învinuit că derula activităţi de terorism cibernetic, a fost exmatriculat în 2010 de la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii „Alexandru Iona Cuza" din cauza examenelor nepromovate.

Liderul grupării Anonymus, Gabriel Bălăeasa, a urmat la distanţă cursurile Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor (FEAA) din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza", la filiala din Piatra Neamţ. S-a înscris la această facultate în 2007, primul an de studiu l-a repetat, iar din al doilea a fost ematriculat din cauza nepromovării mai multor examene.

„Situaţia lui şcolară arată că a repetat primul an de studiu, la fel şi pe al doilea, iar în 2010 a fost exmatriculat pentru că promovase doar 7 examene din cele 24", spune Dinu Airinei, profesor la FEAA Iaşi.

O percheziţie la Iaşi în cazul terorismului cibernetic

Tânărul este învinuit că derula activităţi de terorism cibernetic prin accesarea bazelor de date ale instituţiilor publice, printre „victime" fiind şi site-ul Primăriei Piatra Neamţ. Potrivit procurorilor, Gabriel Bălăeasa ar fi coordonat reţeaua şi era cunsocut în mediul virtual cu nickname-urile „Lulzcart, anonsboat, anonsweb, cartman".

Anchetatorii de la Crimă Organizată au făcut percheziţii marţi dimineaţa şi în locuinţa unui ieşean suspectat că face parte din gruparea Anonymus. Se pare că acesta alături de alte 13 persoane ar fi accesat ilegal sisteme informatice, ar fi sustras date confidenţiale sau nedestinate publicităţii şi le-ar fi publicta în mediul online.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite