Licitaţie dubioasă pentru 3 milioane de buletine de vot la Iaşi, pe masa procurorilor anticorupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii  bucureşteni vor analiza dosarul întocmit de Corpul de control al Instituţiei Prefectului Iaşi cu privire la licitaţia prin care s-au cumpărat 3 milioane de buletine de vot necesare alegerilor locale din vară.

„S-au finalizat verificările făcute la licitaţia pentru tipărirea buletinelor de vot pentru scutinul din 10 iunie. Dosarul va fi trimis pentru verificări la Direcţia Naţională Anticorupţie Bucureşti", a spus prefectul Romeo Olteanu.

Oficialii ieşeni au descoperit mai multe amănunte legate de derularea licitaţiei din timpul mandatului fostului prefect Dragomir Tomaşeschi. Astfel, la licitaţie s-au prezentat două firme una din Galaţi, Romprima SRL, şi o alta din Suceava, Tipo-Lidana. Contractul a fost câştigat de societatea din Suceava de 498.495 de lei, fără TVA. Practic, fiecare buletin de vot a costat 0,16 lei, mai scumpe decât în alte judeţe din ţară. Firma din Galaţi a depus contestaţie, dar la scurt timp şi-a retras-o, oferta rămânând la Prefectură sigilată.

Corpul de control al prefectului de Iaşi verifică licitaţia pentru buletinele de vot luate la suprapreţ

„Am dorit să deschidem oferta firmei Romprima să vedem ce preţ aveau pentru a vedea dacă ar fi avut şanse să câştige. Am făcut adresă către societate să se prezinte în şedinţa în care vom deschide oferta lor. Ne-au răspuns în scris că nu vor veni şi că vor plicurile sigilate. Oferta lor era cu mult mai mică 0,023 lei, faţă de 0,03 lei cu cât au câştigat cei din Suceava. Cei din Galaţi au renunţat la contestaţie, deşi ar fi câştigat dacă mergeau până la capăt", a explicat prefectul motivul pentru care dosarul va fi trimis la DNA.

Sportivi, profesori şi doctori, la alegerile locale din Iaşi. Află cine intră în cursa electorală

Fostul prefect, Dragomir Tomaşeschi, susţine că licitaţia a fost organizată legal şi că toată procedura a fost verificată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). „Licitaţia a respecta legea", a spus Tomaşeschi despre selecţie.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite