Iaşi: Liceenii vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat astăzi că vor vaccina elevii ieşeni împotriva gripei porcine pentru că virusul de la Iaşi este foarte agresiv.

Citeşte şi:

Gripa porcină a mai închis două clase de elevi din Iaşi

Prima şcoală din România închisă din cauza gripei porcine

„În momentul de faţă, Ministerul Sănătăţii trebuie să ia măsuri suplimentare, în special în focarele existente, pentru a preveni răspândirea virusului. Vorbim, în aceste zile, despre un virus cu transmitere locală, destul de agresiv şi care se poate răspândi cu repeziciune dacă nu acţionăm adecvat”, a declarat prof.dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat.
 
În total vor fi achiziţionate 1 milion de doze care vor avea cu destinaţie elevii din Iaşi şi Bucureşti, oraşele unde s-au înregistrat focare de Noua Gripă cu transmitere locală.
Reprezentanţii ministerului susţin că în prezentexistă un risc mai mare de răspândire a virusului.

„De asemenea, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii va transmite către toate unităţile spitaliceşti un nou protocol privind modul în care se va face evaluarea cazurilor A/H1N1“, se arată îân comunicatul emis astăzi de Ministerul Sănătăţii.
 
Simptomele infecţiei cu virusul gripal A/H1N1 sunt asemănătoare cu cele ale virozelor respiratorii: rinoree, jenă în gât, febră de peste 37 grade, stare generală proastă.

Pe aceeaşi temă

Gripa porcină are „lipici“ numai la Iaşi

12 cazuri de gripă porcină în căminul de lux Gaudeamus


Gripa porcină face ravagii la „Ion Holban“

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite