Iaşi: Parc agro-industrial la Leţcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Parc agro-industrial la Leţcani
Iaşi: Parc agro-industrial la Leţcani

Producătorii agricoli din Regiunea Nord-Est şi Republica Moldova vor putea să-şi desfacă mărfurile într-un spaţiu amenajat în comuna Leţcani.

În baza unui parteneriat între Consiliul Judeţean Iaşi, Universitatea Agronomică, Direcţia Agricolă şi Consiliul Local din Leţcani, este pregătit un proiect cu finanţare europeană pentru execuţia unui parc industrial cu profil agro-alimentar.

 
„Dorim să atragem finanţarea printr-un program transfrontalier cu Republica Moldova. Valoarea întregului proiect va fi de aproape 15 milioane de euro”, a spus Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. Autorităţile locale din Leţcani au votat în această săptămână utilizarea unui teren de 25,4 hectare cu acces la DN 28 pentru realizarea parcului industrial care va deservi întreaga regiune.


„Terenul face parte din păşunea comunală  şi este după calea ferată spre Podu Iloaiei, cu acces la drumul european. Proiectul ar putea fi realizat în următorii 2-3 ani, iar dacă se va dori extinderea parcului se pot asigura până la 100 de hectare”, a spus Stelică Turcu, primarul comunei Leţcani. Pe acest teren urmează să fie amenajate hale în care producătorii din regiune şi de peste Prut să-şi proceseze şi să-şi desfacă mărfurile.

Deocamdată, CJ a întocmit  un studiu de prefezabilitate şi urmează să fie pregătească şi restul documentaţiei tehnice. „Vom înainta o cerere de finanţare pentru a atrage fonduri europene. Cred că aceasta va fi depusă anul viitor, deoarece în sesiunea din acest an nu mai este timp”, a spus Tiberiu Brăilean, consilierul şefului CJ.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite