Iaşi: Legea „maşinilor galbene“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din Primăria Iaşi lipseşte o bază de date cu neregulile semnalate la nivelul transportului în regim de taxi.

Autorităţile au la îndemână pârghii prin care operatorii de taxi ar putea fi traşi la răspundere. Însă, se pare că acestea rămân simple prevederi ale unei legi, fără rezultate în realitatea trăită pe străzile oraşului. Practic, în primele şase luni ale acestui an, au fost retrase doar 19 autorizaţii de transport în regim de taxi din cele aproape 1.800 emise de municipalitate.

„Motivele pentru care au fost retrase autorizaţiile ţin mai mult de partea administrativă şi mai puţin de cea ce vizează activitatea propriu-zisă a taximetriştilor”, a spus Valentin Mocanu, şeful Biroului de Reglementare a Transportului Urban (BRTU) din cadrul Primăriei.

Cazierul taximetriştilor, aşteptat de şoferi
Acesta a precizat că nu a putut lua măsuri mai drastice, deoarece îi lipseşte o bază de date cu sancţiunile aplicate operatorilor de taxi de Poliţia Comunitară şi cea Rutieră, de Serviciul Corp Control Primar şi Autoritatea Rutieră Permanentă. Conform legislaţiei, „abaterile grave de la conduita profesională pot constitui motivele reţinerii şi retragerii autorizaţiei de transport”. 

„Noi am fi bucuroşi să se implementeze acel cazier al taximetriştilor despre care am tot auzit”, a spus Petru M., taximetrist.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite