Neamţ: Lacul Roşu, staţiunea preferată a turiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plimbările pe lac şi peisajul mirific îi atrag pe pietreni

Delicatesele culinare cu specific românesc şi unguresc oferă reţeta de succes pentru un weekend perfect. 

Lângă Cheile Bicazului o alunecare masivă de teren a format acum mai bine de un secol cel mai mare lac natural montan din România. Poveştile localnicilor atrag turiştii ca un magnet. Legenda spune că un munte s-a surpat peste Pârâul Roşu şi a îngropat un păstor cu turma sa de oi.


Aşezat între munţi, priveliştea lacului este impresionantă, iar plimbările cu barca printre trunchiurile copacilor răsturnaţi reprezintă atracţia turiştilor veniţi din toate colţurile ţării. O aventură pe lac pentru patru persoane costă 25 de lei, iar clienţii stau de multe ori la rând pentru a prinde loc într-o barcă.

Atracţiile zonei

Peisajul deosebit oferă curajoşilor şi posibilitatea de a escalada pereţii stâncoşi din Cheile Bicazului, aflate la doar câţiva kilometri distanţă. Iar atunci când simt nevoia de odihnă, pot apela la serviciile unităţilor turistice din zonă. O noapte de cazare la pensiune variază între 80 şi 100 de lei.

Printre atracţiile celor care poposesc în staţiunea montană aflată la limita de judeţ cu Harghita se numără şi specialităţile culinare ungureşti. Fiecare pensiune sau restaurant se laudă cu o reţetă specială de gulaş, la numai 15 lei. Desertul preferat rămâne clasicul Kurtos Kolacs.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite