Notele din liceu nu mai contează la înscrierea la facultate. Vezi cum se dă admiterea la universităţile ieşene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost declaraţi admişi, cu toate că aveau medii foarte mici
Tinerii au fost declaraţi admişi, cu toate că aveau medii foarte mici

Ministrul Educaţiei a dat un ordin prin care nu vor mai fi luate în calcul mediile din liceu, pe baza cărora se constituiau dosarele de admitere. Rectorii universităţilor ieşene au decis să se axeze fie strict pe media de la Bacalaureat, fie pe notele unor obiecte de la examenul de maturitate.

Noi reguli la admiterea la facultate cu numai trei luni înainte de concurs. Ministul Cătălin Baba a dat dispoziţii care prevăd ca notele din liceu să nu mai fie luate în calcul la admiterea la facultăţi.

Rectorii ieşeni care organizau admitere pe bază de dosare caută în prezent soluţii. Aceştia susţin că cel mai probabil vor lua în calcul doar mediile de la Bacalaureat.

„Săptămâna aceasta ne vom documenta mai bine şi probabil o să se ia în calcul doar media de la bacalaureat", spune Ion Giurmă, rectorul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi".

Admitere cu surprize la Universitatea Agronomică din Iaşi

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad" s-a decis ca la admiterea la facultate să conteze doar notele de la două materii pe care tinerii le susţin la examenul de maturitate.

Universitatea „Cuza“ şi-a făcut publică oferta de admitere pentru următorul an

„Ordinul ministrului din păcate a venit un pic cam târziu, dar am reuşit să ne repliem. Astfel, la admitere va conta 50% nota pe care elevul o obţine la proba obligatorie de limba română, iar 50% va conta nota pe care o obţine la proba la alegere, acel pachet E", spune rectorul Vasile Vîntu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea ce decid şefii educaţiei ieşene cu privire la admiterea în universităţi!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite