La Iași, exigenţă la testul pentru suplinitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 340 de cadre didactice din Iaşi au susţinut ieri examen pentru un post temporar în învăţământ. Mulţi au părăsit repede sala. Aceştia s-au plâns că subiectele au fost extrem de dificile, la fel de grele ca cele de la titularizare. A fost nevoie chiar de intervenţia Ambulanţei după ce o candidată a leşinat.

340 de cadre didactice au susţinut ieri la liceul de Informatică „Grigore Moisil“ proba scrisă pentru a prinde un post în învăţământ valabil un an la o catedră din judeţul Iaşi. Mai mulţi candidaţi au ieşit val vârtej din sală după doar o oră de la primirea subiectelor.
Este cazul unui candidat care a susţinut proba la religie. „Am hotărât că este mai bine să ies din sală pentru că nu ştiam ce să scriu. Subiectele au fost destul de grele şi am considerat că e mai bine să părăsesc sala şi să cer să mi se anuleze teza. La titulaizare nu am fost pentru că am avut o problem în familie“, susţine Alin.

A leşinat când a văzut subiectele

Experienţa de la examenul de titularizare susţinut cu trei săptămâni în urmă i-a marcat pe candidaţi, iar aceştia şi-au exprimat temerile înainte de a păşi în sală. Silviu Dulcianu (23 de ani) a mai predat Educaţie Fizică la Liceul cu Program Sportiv, dar anul acesta a luat nota 4,40 la titularizare. „Subiectele de la acel examen mi s-au părut foarte grele, dovadă şi rezultatul meu slab. Mi-aş dori să prind un post în oraş, dar până la urmă voi merge acolo unde se poate“, a spus Silviu.

Mihaela Vieriu este o altă tânără care şi-a încearcat şansa la examenul pentru suplinitori. La examenul de titularizare a fost exclusă pentru că şi-a scris numele în interiorul lucrării, dar a absolvit facultatea cu a patra medie. „Unele subiecte de la titularizare nu le-am studiat în facultate. Sora mea lucrează în învăţământ şi ştiu că trebuie să mă aştept la salarii mici, gen şase milioane. Am însă un copil mic şi meseria de profesor îmi permite să mă ocup şi de el“, a afirmat tânăra.

La nivelul judeţului sunt disponibile 1.400 de locuri. Primele note vor fi afişate pe 8 august, urmând ca rezultatele finale să fie disponibile pe 11 august. Examenul de suplinire nu a fost lipsit de incidente, personalul Liceului de Informatică fiind nevoit să solicite o ambulanţă după ce unei candidate i s-a făcut rău. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de urgenţă care a transportat femeia la spital pentru că suferise o cădere de calciu şi a leşinat.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite