Jumătate dintre ieşeni nu şi-au depus declaraţiile de venit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghişeele de la Direcţia de Finanţe Publice Iaşi sunt astăzi supraaglomerate de contribuabilii care au aşteptat până în ultima zi să îşi declare veniturile pe anul 2009. Cei care nu îşi depun aceste documente riscă amenzi de la 10 la 100 de lei. Ghişeele de la Finanţe se închid azi la ora 14.30.

Încă din prima oră de funcţionare, Direcţia de Finanţe Publice Iaşi a fost aglomerată de contribuabilii care nu şi-au depus declaraţiile de venit pe anul 2009. Motivele pentru acest fapt care se repetă an de an sunt în principal legate de timp.

"Cu facultatea şi cu serviciul efectiv nu am avut timp. Nici azi nu aş fi venit dacă nu era ultima zi", a declarat Marta, o studentă.

"Până luni şi-au depus aceste declaraţii de venit numai 45% dintre cei 29.122 de contribuabili pe care îi avem în evidenţele noastre. Anul trecut au fost depuse 70% de declaraţii din total. În perioada 24 mai-7 iunie vom trimite înştiinţări la cei restanţi prin care îi anunţăm că amenda pentru nedepunerea declaraţiilor de venit pe anul trecut se amendează cu sume de la 10 la 100 de lei", a explicat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Direcţiei de FInanţe Publice Iaşi,

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite