Jumătate de milion de lei pentru zebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că spoiala făcută de Citadin, firma din subordinea Primăriei, nu ţine mai mult de câteva luni, edilii au decis să apeleze la alte firme.

Trecerile de pietoni din oraş vor fi marcate de o altă firmă decât cea a municipalităţii. Pentru că Citadin nu are capacitatea să intervină în toate zonele din oraş, edilii au decis să dea lucrările unei alte societăţi. Astfel, la mijlocul lunii viitoare, pe 16 iunie, va fi organizată o licitaţie cu o valoare estimată la 530.000 de lei, fără TVA. „Termenul de finalizare al lucrărilor  este de două luni. Contractul vizează execuţia marcajului longitudinal pe 100 de kilometri“, a anunţat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Marcaje executate în toamnă
Practic, lucrările de marcare a străzilor erau realizate până în prezent de Citadin, însă şefii municipalităţii şi-au dat seama la mijlocul anului că firma din subordine nu poate realiza integral lucrările.


„Citadin nu are dotarea tehnică necesară pentru executarea tuturor marcajelor. Firma care va câştiga licitaţia va executa lucrările pe comandă“, a afirmat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei. Practic, firma care va câştiga contractul de lucrări va executa marcajele abia în a doua parte a anului. Unii ieşeni consideră că încredinţarea lucrărilor prin licitaţie va oferi o garanţie intervenţiilor. „Cred că dacă lucrează o firmă privată poţi să o tragi la răspundere dacă nu-şi face treaba ca la carte. Aşa am putea avea marcaje mai rezistente, măcar prin centrul oraşului“, a spus ieşeanul Costi Vieru.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite