Judecătoarea care a primit mita în flori este ţinută în şah de Curtea Supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pronunţarea în cazul Georgetei Buliga.  Procurorii DNA au acuzat-o pe judecătoare că ar fi primit şpagă de la Liviu Popescu pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar.

Curtea Supremă a amânat luarea unei decizii în cazul Georgetei Buliga, fostul preşedinte al Curţii de Apel Iaşi, pentru 4 noiembrie. Hotărârea pe care o vor lua magistraţii va fi definitivă. Potrivit procurorilor, în perioada februarie- martie 2010  judecătoare a Curţii de Apel a cerut şi a primit de la ieşeanul Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar. Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru cele două colege de complet.  

Tribunalul Iaşi i-a dat câştig de cauză fostei soţii a bărbatului, dar la Curtea de Apel decizia a fost schimbată. Liviu Popescu a avut câştig de cauză, iar din completul de recurs a făcut parte şi Georgeta Buliga.Procurorii susţin că judecătoarea i-ar mai fi cerut, după pronunţare, bani lui Popesecu. Pe 26 noiembrie 2010 ieşeanul i-a dus 1.000 de euro, iar a doua zi 3.000 de euro. În timp ce primea ultima tranşă judecătoarea a fost prinsă în flagrant.Ulterior aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Liviu Popescu pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea acuzată că a primit mită în flori a fost condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare (UPDATE)

Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO

La primul termen al procesului, Liviu Popescu a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală şi astfel a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Bacău. În mai 2011 magistratul a fost condamnat de Curtea de Apel Bacău la 4 ani şi 6 luni de închisoare, dar a făcut recurs.

Procesul judecătoarei Angela Ungureanu, acuzată de DNA Iaşi de primire de foloase necuvenite, conflict de interese şi fals în declaraţii, va fi reluat la Curtea de Apel Iaşi pe 28 octombrie. Curtea Supremă a respins cererea de suspendare a judecăţii până la soluţionarea strămutării dosarului.

Potrivit procurorilor, judecătoarea ar fi împrumutat în perioada noiembrie 2009-ianuarie 2011 de la opt apărători sumele totale de 2.250 euro, 600 USD şi 4.600 lei. Pentru şase dintre avocaţi ar fi pronunţat înainte hotărâri favorabile.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoare abonată la banii avocaţilor

Iaşi: (AUDIO) Denunţătoarea magistratului reţinut pentru luare de mită: „Relaţia dintre avocat şi judecător nu trebuie să se bazeze pe bani!"

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite