Judecătoare date în judecată şi acuzate că sunt rău-platnice. Vezi ce sume li se impută!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi magistraţi au fost daţi în judecată de un ieşean pentru datorii de 60.000 de lei, respectiv 25.000 de lei. Judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei, din cadrul Judecătoriei Iaşi, şi Leucadia Roşculeţ, fost judecător al Curţii de Apel Iaşi, au împrumutat banii de la Mihai Cudelcu, în 2010, dar nu i-au mai restituit.

Mihai Cudelcu a cerut Judecătoriei Iaşi să le oblige pe cele două judecătoare să-i restituie banii pe care i-a împrumutat. Soţul Tamarei Cudelcu, fostul director economic al Primăriei Iaşi, a cerut în instanţă şi dobânda pentru sumele împrumutate.

Potrivit plângerii adresate instanţei, Mihai Cudelcu i-a împrumutat judecătoarei Acrâşmăriţei, în februarie 2010, 20.000 de lei. Ulterior, bărbatul i-a mai împrumutat magistratului 30.000 de lei, în mai 2010,iar în iulie 2010 încă 10.000 de lei. Camelia Acrâşmăriţei ar fi trebuit să-i restituie lui Cudelcu banii până în septembrie 2010 plus o dobândă de 0,5% pe lună.

Au trecut scadenţele pentru toate cele trei contracte şi debitoarea nu mi-a restituit sumele de bani. A trecut mai bine de un an timp în care am aşteptat ca pârâta  să-şi execute de bunăvoie obligaţiile fără că aşteparea mea să aibă efectul scontat", a precizat Mihai Cudelcu, în plângerea adresată instanţei. Acesta i-a cerut judecătoarei şi 4.777 de lei drept dobândă.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea pârâtă de ANI la procurorii anticorupţie va contesta raportul de evaluare

Cu toate că a împrumutat bani de la Cudelcu, acest lucru nu a împiedicat-o pe Camelia Acrâşmăriţei să judece un proces deschis de acesta în 2009 având ca obiect pretenţii- restituire împrumut. De asemenea, magistratul a judecat şi o plângere contravenţională făcută de Cudelcu. „Precizăm că prin încheierea din 20 decembrie 2011, pronunţată în dosarul Judecătoriei Iaşi, cererea de abţinerea de la judecarea cauzei formulată de doamna judecător Acrâşmăriţei Camelia a fost respinsă", se precizează într-un comunicat al Biroului de Informare şi Relaţii cu Publicul  din cadrul Judecătoriei Iaşi.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea cercetată de DNA a cheamat ANI la bară

Mihai Cudelcu a dat-o în judecată şi pe Leucadia Roşculeţ, fost magistrat al Curţii de Apel Iaşi. Bărbatul a cerut în instanţă restituirea sumei de  25.000 de lei îplus 1.583 de lei dobândă. Primele termene ale proceslor vor fi în luna aprilie. „Clientul meu de două ori a renegociat termenul de scadenţă, iar ulteior s-a adresat instanţei", aprecizat Alexandru Iftode, avocatul lui Mihai Cudelcu. Leucadia Roşculeţ nu a putut fi contactată pentru a-şi spune puctul de vedere, iar Camelia Acrâşmăriţei a refuzat să facă orice comentariu.

Citiţi şi:

Iaşi: Judecătoarea pârâtă de ANI procurorilor trebuie să restituie 23.500 de euro

Judecătoarea Acrâşmăriţei a mai fost dată în judecată, în ianuaria 2011, de Cornelia Liliana Ştefănescu, şeful de cancelarie al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României,  tot pentru că nu a înapoiat un împrumut. În iunie 2011, Judecătoria Iaşi a dispus ca magiustratul să-i restituie Corneliei Ştefănescu  23.500 de euro plus 4924, 42 de lei dobândă legală. Camelia Acrâşmăriţei a declarat recurs, iar un nou termen al procesului va fi la Tribunalul pe 2 martie.

 Magistratul Judecătoriei este cercetat şi de DNA pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii, în urma unei seizări făcute de Agenţia Naţională de Integritate (ANI). Inspectorii de la ANI spun că judecătorul a încheiat pe 26 iulie 2007 un contract de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu importantul om de afaceri ieşean Ioan Zapodeanu. Afacerea viza un teren de 50 de hectare, în comuna Slătioara, judeţul Olt.

Preţul vânzării, se arată într-un comunicat al ANI, a fost de 210.000 de euro. Ulterior, acelaşi magistrat i-a dat câştig de cauză lui Ioan Zapodeanu într-un dosar civil în care acesta era pârât. Inspectorii de integritate spun că încheierea contractului de vânzare-cumpărare de drept succesoral cu Ioan Zapodeanu a dat naştere unui interes personal care a generat o stare de incompatibilitate şi un conflict de interese

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite