Iaşi: Şoferul microbuzului pirat, la Judecata de Apoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrişor Apostu (26 de ani) a murit azi-dimineaţă, în timp ce 11 dintre victimele tragediei de la Scânteia erau conduse pe ultimul drum

Şoferul microbuzului risca 15 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, dar acum nu mai poate fi tras la răspundere de anchetatori.

Localnicii din comunele ieşene Grajduri şi Scânteia au trăit astăzi una dintre cele mai negre zile din viaţa lor. La fiecare pas, oamenii vorbeau doar despre tragedia care i-a lovit pe 14 august. Atunci, microbuzul condus de Petrişor Apostu, consătean de-al lor, a fost zdrobit de acceleratul Braşov-Iaşi.

13 pasageri au murit pe loc, iar alţi trei au ajuns în stare critică la spital. Printre supravieţuitori a fost şi Petrişor Apostu, decedat în această dimineaţă. În numai câteva ore, localnicii şi-au condus pe ultimul drum opt consăteni. Primul îngropat a fost Dumitru Curbăţ, din satul Bodeşti, comuna Scânteia.


„Ne unim să distrugem microbuzele“


Oamenii din Scânteia sunt decişi să ia măsuri împotriva transportatorilor. „Nici nu mai vreau să aud de microbuze. Le urăsc“, a spus una dintre rudele Lăcrămioarei Sofronie, o altă victimă a catastrofei feroviare. Daniel Sofronie, fratele mai mare al victimei, este decis să adune toate rudele celor ucişi în accident şi să desfiinţeze firma de maxi-taxi din comună.
Îl rugăm pe patron să ia măsuri, altfel o să ne unim toţi cei implicaţi şi o să dărâmăm toate maşinile“, a spus Daniel Sofronie, la câteva minute după ce şi-a îngropat sora. Vezi pe iasi.adevarul.ro imagini de la înmormântarea victimelor.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite