JALNIC Doar o treime din candidaţii ieşeni la titularizare au obţinut notă de trecere. „Picaţii“ au depus sute de contestaţii UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

34% din cei 1.098 de candidaţi rămaşi în concurs au luat notă peste 7, iar 26,59% au obţinut note sub 5.

Ora 18.55: Datele oficiale centralizate la Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că numai 189 de candidaţi la titularizare au conteastat notele primite în prima etapă.

Ora 18.00 Candidaţii s-au înghesuit astăzi să ceară o recorectare a tezei. La primele ore ale zilei, centrele de examinare s-au dovedit neîncăpătoare pentru cei nemulţumiţi de rezultatul obţinut.

În doar trei ore, la Colegiul de Artă „Octav Băncilă", cel mai mare centru de examinare din Iaşi, au fost depuse 150 de contestaţii. Printre nemulţumiţi se numără şi Eduard Cristian Platon (29 de ani), care a obţinut nota 4,20 la Educaţie Fizică şi Sport.

Tânărul a absolvit facultatea în 2006, iar timp de patru ani a fost suplinitor la şcolile din Bârnova şi Totoeşti. Un singur an a făcut pauză şi se pare că şi-a pierdut din cunoştinţe. „S-au luat note mici la Sport. A fost un singur 9, un 8, şi restul doar note de 5. Eu nu am luat nici măcar 5. Foarte greu mai prinzi un loc cu această notă. Subiectele au fost mult mai grele decât în ceilalţi ani, chiar nu mă aşteptam să iau sub 5", spune tânărul.

image

Eduard Platon a contestat nota obţinută la Sport

Ora 09.10 Rezultate dezastruoase pentru profesori la nivelul judeţului Iaşi! Doar 373 de candidaţi la un post titularizabil au luat notă de trecere. Cele mai multe note, 39,25% dintre ele, sunt cuprinse între 5 şi 6,99.

Sunt însă şi patru note de 10, la religie ortodoxă, educatoare, arte vizuale şi biologie.

FOTO Rezultate la titularizare 2011 în Iaşi. Candidat cu 9,98: „Meseria asta nu o faci pentru bani, salariul este jignitor!“ UPDATE

UPDATE Candidat la titularizare în Iaşi: „Mă tem că se vor răzbuna pe noi, viitorii profesori, pentru rezultatele dezastruoase de la Bac“ FOTOGALERIE

Note ceva mai bune s-au înregistrat în domenii precum biologie, consiliere psihopedagogică, educaţie tehnologică, educatoare, georgrafie, istorie şi limba şi literatura română.

Astăzi, până la ora 17.00 candidaţii nemulţumiţi de rezultatele luate pot depune contestaţii, urmând ca pe 21 iulie să fie afişate notele finale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite