Iulian Chifu lansează la Iaşi cartea despre războiul ruso-georgian din 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic Iulian Chifu, directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor şi Early Warning, îşi lansează mâine cartea  „Războiul ruso-georgian. Reacţiile decidenţilor în timpul crizei". Evenimentul va avea loc de la ora 12.00 în Aula Universităţii „Petre Andrei“

Lansarea cărţii va fi precedată de o conferinţă pe tema percepţiei Uniunii Europene în România. La eveniment vor participa Teodor Meleşcanu, fostul ministru al Apărării în perioada 2007-2008 şi profesorul universitar Cornel Codiţă. „Vom prezenta un sondaj de opinie pe regiuni, vârste pregătire. Va fi o evaluare generică a Uniunii Europene“, spune Iulian Chifu.

Cartea a fost lansată deja la Bucureşti, iar mâine va fi adusă şi la Iaşi. Aceasta se adresează experţilor în relaţii internaţionale, în studii militare şi de securitate, precum şi publicului larg interesat de acest subiect. „Mă aştept să participe în special studenţi şi masteranzi de la Relaţii Internaţionale“, a adăugat Chifu.

 Războiul ruso-georgian din august 2008, cunoscut şi drept „Conflictul din Osetia de Sud", a început în cursul nopţii de 7 spre 8 august şi s-a încheiat pe 12 august când, după medierea preşedinţiei franceze a UE, cele două părţi au încheiat un acord preliminar de încetare a focului.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite