Un proxenet italian care a făcut o avere cu minore luate din Moldova, judecat la Iași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Damiano Pipieri a racolat mai multe fete cu vârste sub 18 ani din judeţele Iaşi, Botoşani şi Bacău. Anchetatorii au precizat că reţeaua din care făcea parte bărbatul a câştigat din exploatarea victimelor sute de mii de euro.

Gruparea din care făcea parte Damiano Pipieri (33 de ani) activa din 2009, spun procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Alţi membri erau Daniel Munteanu, Tatiana Munteanu, mama acestuia, şi Simona Filimon.

„Au realizat o asociaţie infracţională în cadrul căreia au recrutat prin înşelăciune, au cazat şi transportat în Italia, regiunea Calabria, provincia Cosenza, minore din judeţele Iaşi, Bacău şi Botoşani, în scopul exploatării sexuale a acestora“, au precizat procurorii în rechizitoriu. Racolatorii speculau faptul că victimele proveneau din familii dezorganizate şi le ofereau locuri de muncă în Italia în agricultură sau ca dansatoare.

Damiano Pipieri le promitea că le va caza în apartamentul său. Traficanţii le procurau minorelor şi acte de identitate false din care reieşea că au peste 18 ani, pentru a putea trece graniţa fără acordul părinţilor.

În Italia erau cazate într-un garaj şi aflau că trebuie să se prostitueze. Anchetatorii spun că minorele erau exploatate pe şoseaua SS106 (care leagă oraşele Corigliano Calabra şi Schiavonea), cea mai cunoscută zonă în care pot fi găsite prostituatele. Tinerele care încercau să fugă erau bătute de Pipieri, iar o fată de 17 ani a fost chiar împuşcată în piciorul drept. Aceasta câştiga zilnic între 400 şi 800 de euro, bani care ajungeau în totalitate la italian.

Reţinut pe aeroport

Anchetatorii au calculat că numai de pe urma acestei fete, care a fost exploatată doi ani, gruparea a câştigat aproximativ 420.000 de euro. O altă victimă, de 16 ani, a câştigat pentru reţea circa 18.000 de euro în patru luni.

La jumătatea lunii iunie, Damiano Pipieri a fost reţinut pe aeroport când venea la o nuntă la Hârlău. Procurorii l-au trimis în judecată pentru trafic de persoane şi trafic de minori. Pentru ceilalţi membrii ai reţelei, care momentan se află în Italia, procurorii au disjuns dosarul şi continuă cercetările. În 2010 Damiano Pipieri a fost condamnat de Tribunalul Castrovillari la trei ani şi jumătate de închisoare şi plata a 8.000 de euro pentru „iniţierea şi conducerea unui grup infracţional organizat specializat în recrutarea de fete din Europa de Est-România şi Albania, în vederea practicării prostituţiei“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite