Învăţătorul-şpriţar, la judecata şcolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Hadarag din Golăieşti nu poate fi suspendat cât se află în concediu medical, chiar dacă şi-a terorizat elevii. Dascălul se află însă şi sub lupa poliţiştilor din comună, care au deschis o anchetă după ce s-au autosesizat.

Conducerea şcolii din comuna Golăieşti, judeţul Iaşi, se află momentan în imposibilitatea de a-l sancţiona pe învăţătorul Constantin Hadarag (57 de ani). Cadrul didactic care se laudă cu peste trei decenii la catedră a ajuns să fie cercetat de propriii colegi după ce tot satul a aflat că vine beat la ore şi-i snopeşte în bătaie pe micuţii de clasele primare, în faţa cărora ar trebui să fie un model.

Văzând că şcoala din Golăieşti a deschis o anchetă internă sub monitorizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Constantin Hadarag a intrat imediat în concediu medical, care durează şi în prezent.

„Conform regulamentului, nu putem lua măsuri împotriva cadrului didactic până când acesta nu apare în faţa comisiei pentru a-şi susţine apărarea. În prezent, ştim că domnul învăţător are nişte probleme cu ficatul, motiv pentru care se va opera săptămâna viitoare într-un spital din Iaşi. Abia după ce domnul Hadarag va ieşi din spital vom putea lua măsuri“, a explicat Stela Florică, directorul şcolii din Golăieşti.

Predă cu dosar penal

Chiar dacă Constantin Hadarag se află în vacanţă, acest lucru nu i-a oprit pe poliţiştii din comuna Golăieşti să se autosesizeze. Astfel, rezultatele primelor cercetări vor fi trimise la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, unde procurorii vor decide dacă se va începe urmărirea penală împotriva cadrului didactic.

De altfel, Constantin Hadarag este o cunoştinţă mai veche a oamenilor legii din comună. „În urmă cu trei ani mi-a izbit fata de catedră şi a lovit-o cu pumnul în spate. Am depus plângere la Poliţie şi Hadarag s-a ales cu dosar penal, dar a scăpat numai cu o amendă de 1.200 de lei“, explică Cristina Hreapcă, mama fetei maltratate.

Şi alţi părinţi din comună şi-au exprimat public indignarea faţă de felul cum dascălul se poartă cu odraslele lor. „Hadarag l-a lovit pe Florin cu pumnul în coloană, încât băiatul a stat acasă două zile de rău ce i-a fost. Oricâte reclamaţii am făcut, învăţătorul a rămas în funcţie“, a spus Elena Ciortan, care se bucură totuşi că, cel puţin pentru moment, băiatul ei a scăpat de tratamentul violent al învăţătorului care este mai prieten cu paharul decât cu cartea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite