Intersecţia din Iaşi care ia permisele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intersecţia semaforizată dintre străzile Arcu şi Gării le dă bătăi de cap şoferilor care coboară dinspre Râpa Galbenă şi vor să meargă tot înainte.

Vinovat par să fie un semn de circulaţie şi o semaforizare care obligă conducătorul auto să facă dreapta, spre fosta Autogară. Măsura nu le pică deloc bine multora dintre şoferi care fie ignoră semnele, fie se fac că le dau ascultare, iar după câţiva metri virează brusc stânga, către strada Gării.

Manevrele sunt suficiente pentru a pune la grea încercare şoferii corecţi. „Aveam treabă la Gară, dar a trebuit să fac dreapta pentru că mă obligă semnul. Cred că aici se putea pune doar un verde intermitent. În plus, mai trebuie să aştepţi şi câteva zeci de secunde la semaforul care nici nu este atât de vizibil“, a spus Ionuţ Macovei. Claxoanele prelungi şi dojenile mai puţin ortodoxe venite din partea şoferilor corecţi par însă să se lovească fără succes de geamurile groase ale şoferilor indisciplinaţi. „Băi, nu vezi că ai obligatoriu dreapta? Unde te bagi?“, strigă unul dintre participanţii la trafic nevoit să folosească frâna pentru a evita o coliziune cu unul dintre intruşi. Cei mai ruşinoşi îşi repară greşeala, alţii însă caută scăparea cu pedala de acceleraţie la pământ.

Ce-o fi vrut să spună semaforul?
Aceasta este întrebarea care i-a bântuit pe şoferii prinşi pe picior greşit până acum de agenţii de la Serviciul Rutieră sau de la Poliţia Locală, în intersecţia semaforizată în primăvara acestui an. Imediat după instalarea sistemului electronic de reglementare a traficului, oamenii legii nu mai conteneau cu avertismentele şi sancţiunile. 

Reprezentanţii Biroului Rutier spun că aşa se întâmplă ori de câte ori o intersecţie este proaspăt semaforizată. „Principala scuză a celor sancţionaţi a fost aceea că nu au înţeles semnul. Întotdeauna, la un semafor nou se întâmplă aceste lucruri până când şoferii se obişnuiesc cu el, apoi nu mai sunt probleme“, a declarat Dragoş Moisuc, şeful Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Iaşi. Pentru a reglementa situaţia, reprezentanţii Poliţiei spun că cel mai probabil semnul buclucaş va fi scos, iar şoferii vor avea verde intermitent pentru manevra la dreapta. „Vom propune acest lucru în Comisia Rutieră, iar specialiştii vor trebui să găsească o soluţie“, a adăugat Dragoş Moisuc.

De partea cealaltă, reprezentanţii Primăriei dau asigurări că în cel mai scurt timp situaţia va fi rezolvată pentru ca şoferii care coboară dinspre Râpa Galbenă şi doresc să ajungă la Gară să nu mai fie nevoiţi să ocolească prin dreptul fostei Autogări. „Vom studia posibilitatea ca semaforizarea să fie realizată în patru timpi, astfel încât cei care coboară dinspre Râpa Galbenă să meargă înainte dacă doresc“, a spus şi Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite