Iaşi: FOTOGALERIE: Fântâna neroziei la Gara Internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: FOTOGALERIE: Fântâna neroziei la Gara Internaţională
Iaşi: FOTOGALERIE: Fântâna neroziei la Gara Internaţională

După doi ani de modernizări, arteziana de pe bulevardul Nicolae Iorga nu funcţionează pentru că nu are apă. Probele la instalaţii au fost făcute ieri şi astăzi dimineaţă, iar apa a fost adusă cu ajutorul unei cisterne


Intră AICI pentru FOTOGALERIE!


Ploaia este singura sursă de apă pentru fântâna arteziană de lângă Gara Internaţională, care a costat aproape 300.000 de lei şi care trebuia să beneficieze şi de joc de lumini. Investiţia terminată de anul trecut a fost verificată abia ieri, când angajaţii primăriei s-au dus cu cisternele de apă pentru a vedea dacă funcţionează.

Citeşte şi:

Bazinul de un milion euro deschis la ştrand

Ieşenii plătesc haosul din capul edililor

Bani publici îngropaţi în hăul de la Hala Centrală

S-au făcut probe pentru a verifica pompele, dar şi din cauză că va veni sezonul rece şi va trebui să demontăm dispozitivul. Fântâna nu a funcţionat niciodată până acum, abia facem recepţia. Pentru probe vom aduce apă cu cisternele. Acum verificăm instalaţia electrică şi  cea hidraulică“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Iaşi.

Branşamentele, făcute după „discuţii“ cu CFR-ul
Probele la instalaţia electrică au continuat şi astăzi, iar fântâna a funcţionat cu apa recirculată, branşamentele nefiind în prezent asigurate. Oficialii municipalităţii au menţionat că nu vor putea da drumul la fântâna arteziană nici anul acesta. „Au fost situaţii mai dificile în ceea ce priveşte branşamentele la utilităţi, iar racordul la apă este în continuare incert deoarece investiţia este pe terenul CFR. Deocamdată nu vom putea să o punem în funcţiune până nu rezolvăm problema branşamentului la apă. Sperăm să dispară acest inconvenient în urma unor discuţii cu cei de la CFR“, a explicat Chirica.


Directorul tehnic a menţionat că fântâna ar putea funcţiona abia din primăvara anului viitor, după ce vor fi săpate şanţuri pe terenul CFR pentru a reface şi branşamentele la apă.

Lucrările la fântâna din faţa Gării Internaţionale au fost terminate anul trecut şi au fost executate de firma Proximity Europe SRL. Între timp, obiectivul a început să se deterioreze vizibil. Reprezentanţii companiei care au obţinut contractul de lucrări au refuzat să dea mai multe detalii despre investiţia derulată din bani publici.

„Noi ne aflăm la fântână de astăzi dimineaţă (n.r. ieri). Când veţi vedea apă ţâşnind în fântână atunci va fi terminată lucrarea. Întrebaţi la Primărie de ce nu s-au făcut probe până acum“, s-au limitat să spună reprezentanţii societăţii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite