Iaşi: Premiere mondiale la Festivalul Internaţional de Film

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Premiere mondiale la Festivalul Internaţional de Film
Iaşi: Premiere mondiale la Festivalul Internaţional de Film

Publicul va urmări pentru prima oară producţiile lui Mircea Daneliuc şi Şerban Marinescu

Citeşte şi:

Iaşiul, capitala filmului pentru nouă zile

Anamaria Marinca, în juriul de la IIFF

Moldovenii, aşteptaţi în cinematografe la festivalul internaţional IIFF

Proiecţii speciale la Festivalul Internaţional de Film

Filmul „Francesca” va închide Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi

Proiecţiile peliculelor înscrise la Iaşi Internaţional Film Festival (IIFF) vor începe mâine, la ora 16.00, în sălile de cinema din oraş, precum şi la Casa de Cultură a Studenţilor. 

Programul cuprinde şi vizionări simultane în săli de cinema diferite, aşa că spectatorii vor trebui să aleagă cu atenţie între producţiile realizate de regizori din toată lumea.


Vor fi în jur de 160 de titluri. Sunt foarte multe filme care nu au putut fi văzute până acum în România. Avem două premiere mondiale: «Cele ce plutesc», a lui Mircea Daneliuc şi «Tanti», a lui Şerban Marinescu, în prezenţa distribuţiei“, a spus Ciprian Alexandrescu, preşedintele Festivalului de Film de la Iaşi.  „În acest festival am decis să aducem filme de debut, cu un background solid, care nu au fost foarte rulate. Există filme foarte diferite, pentru toate gusturile, dar toate sunt făcute în afara sistemului hollywoodian“, a spus Anca Grădinariu, director artistic al IIFF.


Zi dedicată filmelor horror


Printre recomandările organizatorilor s-au numărat filmul lui Richard Curtis „The boat that rocked“. O comedie despre unul din sutele de radiouri pirat, care emiteau din Marea Nordului în anii 1960. Pelicula va putea fi urmărită sâmbătă la Cinematograful Victoria, de la ora 20.00.


Un alt film care va ajunge la Iaşi este „Flooding with love for the kid“, a lui Zachary Oberzan, realizat cu 98 de dolari. „Pe 26 septembrie, va fi o zi a filmelor horror la Cinema Glendale“, a anunţat Emanuel Lăzărescu, directorul IIFF.


Astfel, ieşenii vor putea urmări peliculele „Giallo“, în regia lui Dario Argento, „Paintball“, a lui Daniel Benmayor, „Repo! The genetic opera“, în regia lui Darren Lynn Bousman, „30 de zile de noapte“, în regia lui David Slade şi „Târâtă în iad“, a lui Sam Raimi. Ieşenii pot intra la filmele difuzate la IIFF achitând 5 lei pentru a viziona peliculele care vor fi difuzate. Potrivit organizatorilor, bugetul festivalului se ridică la 200.000 de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite