Iaşi: Festivalul Internaţional de Film, seara de gală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Festivalul Internaţional de Film, seara de gală
Iaşi: Festivalul Internaţional de Film, seara de gală

La gala de diseară, de la ora 19.00, regizorul ieşean va fi însoţit de actorii Ion Sapdaru, Călin Chirilă şi Teo Corban.

Citeşte şi:

Interviu cu Ion Sapdaru, miliţianul din filmul colectiv al lui Mungiu

Premiere mondiale la Festivalul Internaţional de Film

Ambasadorul filmului românesc peste hotare, Cristian Mungiu, deschide în această seară, de la ora 19.00, Gala Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (IIFF). Alături de el, vor fi prezenţi actorii Anamaria Marinca, preşedintele juriului IIFF, Ion Sapdaru, Călin Chirilă şi Teo Corban. Ei au jucat în prima parte a filmului „Amintiri din Epoca de Aur: Tovarăşi, frumoasă e viaţa!“.

Pelicula, în premieră la Iaşi, va deschide oficial festivalul cinematografic, în această seară de la ora 20.00, la Cinema Victoria. Citiţi în ediţia de mâine un interviu oferit pentru „Adevărul de Seară“ de Cristian Mungiu şi Anamaria Marinca.

Filmul prezintă cu umor cele mai populare legende urbane din perioada anilor ’80, cu ajutorul cărora românii au trecut mai uşor peste dramatismul acelei perioade.

„Am vrut ca după «4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile», şi până la următorul meu film de autor să ofer publicului român o comedie, iar «Amintiri din Epoca de Aur», film episodic şi colectiv, îmbină punctele de vedere a cinci colegi de generaţie cărora le-a făcut plăcere să recupereze, să refolosească şi recondiţioneze amintirile din perioada nopţilor pierdute la bairamuri, video şi cozi“, a afirmat Cristian Mungiu.

Regizorul a organizat filmul alături de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Răzvan Mărculescu şi Constantin Popescu în două părţi: „Tovarăşi, frumoasă e viaţa!“, care va rula de astăzi în cinematografe, urmând ca partea a doua „Dragoste în timpul liber“ să fie lansat pe marile ecrane din 23 octombrie.

„Maratonul“ filmelor începe de la ora 15.00

La cinema Republica, spectatorii pot urmări astăzi de la 17.15 proiecţia specială „12 Rounds“, în regia lui Renny Harlin, iar de la ora 19.30 începe „Goodbye Lenin!“. De la 21.45 în aceeaşi locaţie începe „Cu capul înainte“, o coproducţie Germania - Turcia. Tot astăzi, la Casa Studenţilor, publicul poate urmări „Iepuraşul fără urechi“, de la ora 17.15, „Copoiul“, care începe la 19.30, precum şi „Crima-i meseria noastră“, o producţie franţuzească programată de la ora 21.45.

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi se deschide de astăzi până pe 3 octombrie şi este organizat de Asociaţia Română de Film Independent şi Primăria Iaşi, în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei. Biletele de intrare la film se găsesc la cinematografe şi costă 5 lei, respectiv 3 lei la reducere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite