Iasi: Interes scăzut pentru admiterea la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iasi: Interes scăzut pentru  admiterea la facultate
Iasi: Interes scăzut pentru admiterea la facultate

La Iaşi, cele mai căutate specializări sunt cele oferite de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“

Absolvenţii de liceu nu s-au grăbit să-şi depună dosarul de înscriere la facultatea pe care doresc să o urmeze. După primele două zile de înscrieri, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ au fost înregistrate puţin peste 3.000 de solicitări. Cei mai grăbiţi tineri să devină studenţi sunt cei care doresc să urmeze cursurile de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde au fost 815 dosare depuse pentru cele 3.471 de locuri disponibile atât la buget, cât şi la taxă.


Următoare specializare cu dosare mai multe înregistrate este Folosofia, unde au fost depuse 431 de cereri pentru cele 1.616 locuri disponibile. La Facultatea de Drept se înregistrează cel mai bun procent de înscrieri, cu 407 dosare depuse pentru cele 698 de locuri existente.

Cel mai puţin căutate specializări sunt Fizica şi Istoria. Cele patru facultăţi de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ Iaşi la care au început înscrierile nu sunt căutate încă de absolvenţi. Cele mai puţine dosare depuse sunt la Construcţii şi Instalaţii, unde s-au înregistrat doar 47 de cereri pentru cele 403 locuri disponibile. Cele mai multe înscrieri au fost în primele două zile la Automatică şi Calculatoare, unde 74 de tineri şi-au manifestat interesul de a urma cursurile de profil.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite