Institutul de Oncologie rămâne neatins. Un Centru de Traumatologie şi o Unitate de Primire Urgenţe vor fi construite în locul fostului Spital „Sfântul Ioan“ UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea în care ar urma să funcţioneze Institutul de Oncologie Iaşi
Clădirea în care ar urma să funcţioneze Institutul de Oncologie Iaşi

Reprezentanţii sănătăţii ieşene şi ministrul Apărării Gabriel Oprea au decis ca clădirea din Copou să-şi păstreze destinaţia de Institut de Oncologie. Se vor construi însă şi un Centru de Traumatologie-Toxicologie şi o Unitate de Primire Urgenţe cu fonduri de la Ministerul Sănăţii.

Ora 14.10 Foştii colegi de partid ai doctorului Tudor Ciuhodaru îl acuză pe acesta că a fost manipulat politic.

„Sunt convins că această decizie de construire a unui Centru de Traumatologie a fost luată în urma unui şantaj politic. a fost ceva de genul: treci la noi şi îţi facem spital, nu treci la noi, nu vei avea spital. Dumnealui spunea mereu că proiectul lui pentru ieşeni era de a le face un spital regional şi s-a ţinut de cuvânt chiar dacă s-a lăsat şantajat. Din nefericire, nu s-a putut altfel decât prin şantaj. Consider că ceea ce a făcut doctorul Ciuhodaru este malpraxis politc“, spune Vasile Şalaru, preşedintele Partidului Conservator Iaşi.

Ora 13.30 Valoarea investiţiilor se ridică la 30 de milioane de euro.

„Vom avea toate specializările necesare rezolvării urgenţelor vitale. Este vorba despre UPU, ortopedie, chirurgie de urgenţă, vasculară, toracică, plastică, arsuri, neurochirurgie, medicină de interne. Este un centru pilot, va fi în subordinea Ministerului Sănătăţii. va avea categoria I A“, spune doctorul-deputat Tudor Ciuhodaru.

Ora 9.50 Centrul de Traumatologie va avea 175 de paturi disponibile, se va extinde pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi va fi construit în fosta secţie de Chriurgie a fostului Spital „Sfântul Ioan".

Unitatea de Primire Urgenţe se va extinde pe 2.500 de metri pătraţi.

Construcţia va fi demarată după ce va fi adoptată o hotărâre de guvern în acest sens.  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite