Institutul de Oncologie, deschis de la 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miinistrul Sănătăţii, Ladislau Ritli şi reprezentanţii sănătăţii ieşene dau asigurări că peste două luni Insititutul de Oncologie din Copou va fi funcţional.

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a vizitat luni seară Secţia de Oncologie a Spitalului „Sfântul Spiridon" şi şi-a pus mâinile în cap de condiţiile mizere din această unitate. „Bolnavii de cancer trăiesc aici în nişte condiţii precare şi o să se ia măsuri pentru a schimba acest lucru. Eu sunt oncolog de profesie şi cunosc exact lipsurile lor", a spus luni seară ministrul.

În această dimineaţă, ministrul şi autorităţile locale au vizitat clădirea din Copou, cu destinaţie pentru Institut de Oncologie. Ministrul a dat asigurări că de la 1 decembrie, bolnavii de cancer se vor putea trata în această unitate. „Această clădire are şansa să devină cel mai modern Institut de Oncologie din ţară. Va fi deschis cât mai repede, se vrea ca de la 1 decembrie să fie funcţional", a spus ministrul Ladislau Ritli.

Iaşi: Bolnavii de cancer, umiliţi la Oncologie

Iaşi: Bolnavii de cancer, fără aparatul vieţii

În ciuda lipsei acute de oncologi la nivel naţional, reprezentaţii sănătăţii ieşene spun că nu se confruntă cu astfel de probleme. „Noi am cerut la Minister deblocarea posturilor şi ei au fost de acord. Va fi un mic deficit, dar se va putea lucra în condiţii optime", spune Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Această unitate va avea 340 de paturi pentru bolnavi şi vor lucra între 540 şi 640 de angajaţi. Pentru a ridica clădirea au fost investite 24 de milioane de euro, iar pentru achiziţionarea aparaturii necesare s-au mai cheltuit 30 de milioane de euro.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite