Amenzi pentru gropile neastupate din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate din valoarea sancţiunilor date de angajaţii direcţiei de control a Primăriei au fost aplicate societăţilor de furnizare a utilităţilor publice.

ApaVital, E.ON Moldova şi E.ON Gaz au fost sancţionate în total cu 21.000 de lei pentru că după intervenţii la reţele nu au asfaltat carosabilul. „Societăţile au mai primit şi 11 somaţii pentru refacerea domeniului public afectat de lucrări de intervenţie", a precizat Ciprian Chiriţa, şeful Direcţiei Corp Control Primar. O amendă de 1.000 de lei a fost dată şi pentru deversarea de ape uzate pe carosabil, iar alte patru, de câte 1.500 de lei, pentru că autovehicule de mare tonaj au fost lăsate pe domeniul public.

Sancţiuni pentru tonetari

Totodată, comercianţii au fost sancţionaţi pentru că nu au prezentat  în timpul controlului actele solicitate prin lege. Astfel, în jur de 25 de amenzi, de aproape 20.000 de lei, au fost aplicate proprietarilor de tonete. „Trei sancţiuni în valoare de 300 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea avizelor de comercializare a produselor specifice de Paşte", a spus Chiriţa. Inspectorii au dat şi zeci de somaţii pentru mizeria lăsată pe spaţiilor publice. Valoarea totală a menzilor aplicate în ultima perioadă a fost de peste 47.000 de lei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite