Îngheaţă de frig în apartamente din cauza E.ON

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerul siberian care s-a instalat la Iaşi de două zile se simte în casele a zeci de ieşeni care locuiesc pe strada Muşatini din cartierul Alexandru cel Bun. Oamenii stau îmbrăcaţi cu mai multe rânduri de haine şi abia reuşesc să-şi prepare un ceai la aragaz.

Citeşte şi:

Gerul siberian „muşcă“ din România

„Am sunat de trei ori astă-noapte la E.ON şi le-am spus că nu avem gaz, că nu porneşte centrala. Abia dimineaţă a venit o echipă, care s-a învârtit de trei ori şi a plecat aşa cum a venit“, spune Dănuţ Cucu, locatar la Blocul J6 din Alexandru cel Bun. Temperatura în casă nu depăşeşte 10 grade Celsius.


Centrala, bibelou de porţelan


Problemele familiei Cucu au început din luna decembrie a anului trecut, când s-au înregistrat primele temperaturi negative.


„În toamnă, cei de la E.ON Gaz au înlocuit ţevile vechi şi spun că firma care a efectuat lucrarea a uitat să pună dopuri şi a intrat apă pe conductă. Câtă apă putea să intre, un izvor?“, se revoltă ieşeanul, care dârdâie de frig în casă.


Cei doi copii ai familiei Cucu îşi petrec cea mai mare parte a zilei în pat, sub plapumă, înfofoliţi ca şi cum s-a pregăti de săniuş.


„Nici nu putem să-i spălăm cum trebuie fiindcă este frig în casă şi nici apă caldă nu avem. Atâta bătaie de joc n-am mai văzut“, afirmă Gabriela Cucu, soţia ieşeanului, care stă prin casă cu o căciulă groasă pentru a nu răci. În blocul J6 mai sunt alte şase familii care au centrală pe gaz şi care încearcă să uite de frig cu fulare şi mănuşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite