Iaşi: Trei studenţi de la Informatică îi scapă pe ieşeni de birocraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Trei studenţi de la Informatică  îi scapă pe ieşeni de birocraţie
Iaşi: Trei studenţi de la Informatică îi scapă pe ieşeni de birocraţie

Platforma creată la Iaşi este utilă în comunicarea dintre cetăţeni şi autorităţile publice, care pot primi mai uşor soluţii pentru problemele existente.

Trei studenţi de la Facultatea de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ au rezolvat problema comunicării ieşenilor cu autorităţile publice. Au creat o platform denumită UpCity prin intermediul căreia oricine poate oferi soluţii pentru rezolvarea situaţiilor dificile. Pentru programul creat, cei trei au luat marele premiu la competiţia Imagine Cup desfăşurată săptămâna aceasta în Egipt.

„Echipa Sytech, formată din Adrian Buzgar, Călin Juravle şi Andreas Resios, masteranzi la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, a impresionat juriul internaţional prin acest program inteligent care încurajează colaborarea cetăţenilor cu autorităţilor în rezolvarea celor mai arzătoare probleme ale oraşelor metropolă. „Primul oraş în care se va implementa programul va fi chiar Iaşiul“, a declarat Mădălina Cocea, responsabilă de relaţiile cu presa la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“. Tinerii sunt încrezători în invenţia lor şi speră să aibă o utilitate cât mai amplă.

„Credem că problemele la nivel mondial pot fi rezolvate plecând de la comunităţi mai mici”, spun studenţii în filmul de prezentare. Reprezentanţii Primăriei susţin că sunt de accord cu implementarea proiectului UpCity, iar platforma ar urma să fie integrată pe site-ul municipalităţii. Studenţii UAIC s-au făcut remarcaţi din aproape 450 de concurenţi din 70 de ţări, care au concurat la Cairo la nouă categorii: de la design de programe, dezvoltare de jocuri, până la robotică şi film.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite