Iaşi: Haosul "porcin" s-a instaurat la Infecţioase şi la Direcţia de Sănătate Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Haosul "porcin" s-a instaurat la Infecţioase şi la Direcţia de Sănătate Publică
Iaşi: Haosul "porcin" s-a instaurat la Infecţioase şi la Direcţia de Sănătate Publică

Reprezentanţii Sănătăţii ieşene prezintă cifre contradictorii legate de numărul de bolnavi

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase a anunţat astăzi două noi cazuri de gripă porcină, dar şefii DSP nu au primit nicio informare cu privire la acest lucru.

Carmen Dorobăţ, directorul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi a anunţat astăzi, la ora 11.00, că în cursul zilei de ieri au fost diagnosticate două noi cazuri de gripă A H1N1. „Există două cazuri noi de gripă porcină la elevi de la o şcoală din Iaşi. Astăzi avem internate 19 persoane diagnosticate cu A H1N1“, a declarat Carmen Dorobăţ.

Managerul de la Infecţioase nu a ştiut însă să precizeze de la ce unitate şcolară sunt cei doi elevi, dacă provin de la un focar deja existent sau dacă a apărut unul nou. Deşi procedura presupune ca toate cazurile să fie anunţate la Direcţia de Sănătate Publică, şefii instituţiei nu ştiu nimic despre aceste cazuri nou apărute. „Noi nu am fost informaţi cu privire la acest lucru. Ştim doar de cazurile confirmate până astăzi. Pot să precizez în schimb că de mâine se deschide Şcoala «Ştefan Bârsănescu»“, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

S-au încurcat în cifre

Acesta nu este singurul caz în care autorităţile ieşene se contrazic în informaţii. În cursul săptămânii trecute, focarul de la Şcoala „Ştefan Bârsănescu“ a generat din nou haos în raportările făcute de Spital şi de DSP. În final, de la cei 85 de pacienţi internaţi, anunţaţi de spital, s-a ajuns la numai 40, confimaţi de reprezentanţii DSP. Medicii de la Spitalul de Pediatrie se plâng de faptul că părinţii vin cu micuţii la UPU pentru a li se confirma sau infirma gripa porcină. „O parte dintre aceştia au copii din focare declarate şi în loc să sune la medicul de familie care poate să-i îndrume la Infecţioase, vin la noi“, a declarat Cătălina Ionescu. Ea a precizat că de astăzi dimineaţă a fost instituită şi măsura de carantină.

La Spitalul de Neurochirurgie accesul în curte este restricţionat drastic. „S-a luat decizia limitării accesului de către conducerea spitalului, până vom primi directivele de la Bucureşti“, a declarat Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al unităţii.

Citiţi şi:

Cum puteţi preveni îmbolnăvirea cu gripa porcină

Speriaţi de gripa porcină, ieşenii merg la Urgenţe

Liceul Agricol din Iaşi a fost închis din cauza gripei porcine

Doar 43.000 de doze de vaccin antigripal obişnuit pentru judeţ, din necesarul de 160.000

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite