Incredibil! Escrocheriile cu maşinile de cusut nemţeşti continuă la Iaşi. Vezi ce metodă au folosit ţeparii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşină de cusut Singer
Maşină de cusut Singer

Numai într-o singură zi, două persoane din Iaşi au depus plângere la Poliţie după ce au fost ţepuite prin modul de operare „cumpărare maşini de cusut".

Atenţie la escrocii care dau anunţuri că vor să cumpere maşini de cusut. Marţi, 23 octombrie, au fost reclamate la Poliţie două fapte de înşelăciune prin modul de operare „cumpărare maşini de cusut".

Practic, victimele au căzut în plasa celor care dădeau anunţuri la ziare sau pe internet, trimiteau pliante în cutiile poştale sau lipeau afişe în spaţii publice în care se arătau interesaţi să cumpere maşini de cusut, mărci germane, având o anumită serie. Când cei care doreau să vândă maşina de cusut încercau să ia legătura cu cel care a dat anunţul, potenţialUL cumpărători susţinea că o va achiziona doar dacă are două maşini de cusut cu aceeaşi serie. Tot aşa-zisul cumpărător era şi cel care le spunea că ştie o persoană care are o maşină de cusut cu aceeaşi serie care e dispus să o vândă.

„Când persoana de bună credinţă contacta pe cel care dorea să vândă o maşină de cusut cu aceeaşi serie cu cea deţinută de el, acesta era de acord cu tranzacţia, dar de fiecare dată se stabilea o altă locaţie, de regulă în alt judeţ, în gara sau autogara localităţii şi astfel, persoana de bună credinţă mai cumpăra o maşină de cusut marcă germană. Ulterior, când victima încerca să-l contacteze primul cumpărator pentru a-i vinde cele două maşini de cusut, acesta nu mai răspundea la telefon, realizând astfel că a fost înşelată", spune comisarul Mădălin Ţăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Două persoane au căzut în plasa ţeparilor.

Astfel, un bărbat de 60 de ani a făcut sesizare la Secţia 1 Poliţie despre faptul că în luna septembrie, prin intermediul unui anunţ de mică publicitate a contactat o persoană necunoscută care se interesa de cumpărarea unui cap de maşină de cusut marca gemană contra sumei de 30.000 de euro. Acesta i-a solicitat părţii vătămate să trimită într-un cont suma de 540 lei pentru traducerea unor acte în limba germană. În ziua de 15octombrie, bătrânul a mers la un oficiu unde a depus banii într-un cont indicat telefonic, dar ulterior a constatat că a fost înşelat.

Ţepar prin telefon, trimis în judecată pentru că a păcălit o ieşeancă

Tot marţi, 23 octombrie, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată de o femeie de 64 de ani că pe 16 octombrie, prin intermediul unui anunţ postat pe un stâlp a contactat telefonic o persoană necunoscută care se interesa de cumpărarea de maşini de cusut mărci germane vechi, contra sumei de 40.000-45.000 de euro, iar la indicaţiile acesteia, a mers într-o localitate din judeţul Harghita, unde a cumpărat de la o altă persoană necunoscută un cap de maşină de cusut contra sumei de 200 euro, 600 dolari şi un lanţ din aur galben.

Afacerist ieşean condamnat pentru înşelăciune cu geamuri termopan

„Partea vătămată deţine o astfel de maşină de cusut pentru confecţii de damă şi a sunat la numărul de telefon menţionat în acel afiş pentru a o vinde, însă i s-a spus că acea marcă de maşină de cusut nu are valoare şi nu se cumpără decât împreună cu perechea ei, respectiv maşina de cusut confecţii pentru bărbaţi. Astfel a fost îndrumată să se deplaseze în judeţul susmenţionat unde a cumpărat acel cap de maşină de cusut şi apoi i s-a comunicat telefonic de către aceeaşi persoană necunoscută că în data de 22.10.2012, la o agenţie bancară din Iaşi va primi în schimbul celor două maşini de cusut suma de 90.000 euro, prin transfer bancar din Germania, după ce de la aceeaşi locaţie persoana necunoscută urma să ridice maşinile de cusut. Valoarea prejudiciului cauzat este de circa 3.500 lei", mai spune comisarul Mădălin Ţăranu.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite