Înconjuraţi de dejecţii în buricul târgului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii blocului din Piaţa Unirii Nr. 5 sunt obligaţi de două săptămâni să trăiască cu propriile fecale în faţa scării. Din cauza uzurii, o conductă de la canalizare s-a fisurat şi locatarii nu au reuşit să o repare.

Când unul dintre cei care stau în blocul respectiv trage apa, toată mizeria este împroşcată într-un fel de magazie de la parterul blocului şi apoi, implicit, în stradă.

„Este plin de fecale“

Din cauza căldurii, mirosul este insuportabil. Locatarii spun că problemele au apărut după ce au chemat nişte muncitori să le desfunde conducta principală.

„După ce au curăţat-o, la mică distanţă de cotul schimbat ţeava s-a fisurat şi, de atunci, stăm aşa“, a spus  Ecaterina Alexandrescu, preşedinta de asociaţie. Femeia se plânge că instalaţia este veche de 50 de ani şi că situaţia nu se va rezolva prea curând pentru că nu sunt bani pentru înlocuirea ei, respectiv 2.000 de lei. „Aici stau mulţi chiriaşi şi este foarte greu să aduni banii. Unii nu şi-au plătit nici măcar întreţinerea la timp. Acum stăm cu dejecţiile sub nas“, a mai spus femeia.

Oamenii se uită cu scârbă la mizeria care se scurge pe scările din faţa blocului şi apoi în stradă. „Este plin aici de fecale şi cocoloaşe de hârtie igienică. Trebuie să oprească toţi locatarii, să nu mai tragă apa ca să se poată repara conducta“, s-a plâns şi Eugen Chiriţă, locatar.

De două săptă-mâni suntem nevoiţi să stăm cu mizeriile de pe conductă în faţa blocului, Emilia Chipăruş, locatară.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite